Για έκτη ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε το περασμένο Σάββατο η Χαμάς.

Δεκάδες αλλοδαποί σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή κρατούνται όμηροι μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι από την ισραηλινή πλευρά.

Στη Λωρίδα της Γάζας οι Αρχές έκαναν λόγο για 1.200 νεκρούς και περίπου 5.600 τραυματίες.

Διαβάστε εδώ: Εικόνες φρίκης στο Ισραήλ: Αποκεφαλίστηκαν βρέφη, επιβεβαιώνει ο στρατός - "Βάρβαρο ακόμη και για τη Χαμάς"

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, οι χώρες που έχουν θύματα ή αγνοούμενους είναι οι εξής:

Ταϊλάνδη: 21 νεκροί, 14 όμηροι

Είκοσι ένας Ταϊλανδοί έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, ενώ 14 άλλοι είναι μεταξύ των ομήρων που κρατά η Χαμάς. Περίπου 30.000 Ταϊλανδοί εργάζονται στο Ισραήλ, οι περισσότεροι ως εργάτες γης.

Νεπάλ: 10 νεκροί, 4 τραυματίες

Το Νεπάλ μετρά δέκα νεκρούς, σύμφωνα με την πρεσβεία της χώρας στο Τελ Αβίβ. Άλλοι τέσσερις Νεπαλέζοι τραυματίστηκαν, ενώ έχουν χαθεί τα ίχνη ενός πέμπτου.

Στο Ισραήλ ζουν 265 Νεπαλέζοι φοιτητές, οι 17 εκ των οποίων φιλοξενούνταν στο κιμπούτς Αλουμίμ, στα νότια, που στοχοθετήθηκε από τη Χαμάς.

ΗΠΑ: 22 νεκροί, όμηροι

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, τουλάχιστον 22 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τρίτη ότι κάποιοι Αμερικανοί είναι επίσης μεταξύ των ανθρώπων που κρατά η Χαμάς.

Αργεντινή: 7 νεκροί, 15 αγνοούμενοι

Το Μπουένος Άιρες επιβεβαίωσε τον θάνατο 7 Αργεντινών, ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι 15 αγνοούνται. Μεταξύ αυτών είναι δύο αδέλφια, οι Ιάιρ και Έιταν Χομ, όπως δήλωσε ο πατέρας τους, ο οποίος εξήγησε ότι φοβάται πως «έχουν απαχθεί και οδηγηθεί στη Γάζα».

Ουκρανία: 3 νεκροί, 6 αγνοούμενοι

Τρεις Ουκρανοί σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Κίεβο, το οποίο επίσης αναφέρθηκε σε έξι αγνοούμενους μεταξύ των πολιτών του.

Γαλλία: 11 νεκροί, 18 αγνοούμενοι

Ένδεκα Γάλλοι είναι μεταξύ των νεκρών, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ το Παρίσι. Λίγο νωρίτερα η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν έκανε λόγο για 18 αγνοούμενους, ανάμεσά τους «πολλά παιδιά (…) που πιθανόν έχουν απαχθεί» από τη Χαμάς.

Βρετανία: 4 νεκροί, αγνοούμενοι

Τουλάχιστον τέσσερις Βρετανοί έχουν σκοτωθεί. Η πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο επιβεβαίωσε χθες, Τετάρτη, τον θάνατο ενός φωτογράφου και του 26χρονου Τζέικ Μάρλοου, ο οποίος ζούσε στο Ισραήλ και ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στο ρέιβ πάρτι στο οποίο επιτέθηκε η Χαμάς το Σάββατο.

Σύμφωνα με το BBC, 17 Βρετανοί, ανάμεσά τους και παιδιά, έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται, αριθμός τον οποίο δεν έχει επιβεβαιώσει η κυβέρνηση.

Καμπότζη: Ένας νεκρός

Ο πρωθυπουργός Χουν Μάνετ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός φοιτητή που βρισκόταν στο Ισραήλ.

Καναδάς: 3 νεκροί, 3 αγνοούμενοι

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για τον θάνατο τριών Καναδών, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται.

Φιλιππίνες: 2 νεκροί, 3 αγνοούμενοι

Η πρεσβεία των Φιλιππίνων στο Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο μιας 33χρονης γυναίκας και ενός 42χρονου άνδρα σε κιμπούτς στα σύνορα με τη Γάζα. Καταμέτρησε επίσης 3 αγνοούμενους.

Περού: 2 νεκροί, 3 αγνοούμενοι

Το Περού έκανε λόγο την Τρίτη για τον θάνατο δύο πολιτών του. Τρεις άλλοι αγνοούνται.

Μεξικό: 2 όμηροι

Η υπουργός Εξωτερικών Αλίσια Μπάρσενα είπε ότι δύο Μεξικανοί έχουν απαχθεί.

Ρωσία: 4 νεκροί, 6 αγνοούμενοι

Η ρωσική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε την Τρίτη τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα, ισραηλινή και ρωσική. Επίσης, έκανε λόγο για έξι αγνοούμενους Ρώσους.

Βραζιλία: 2 νεκροί, 1 αγνοούμενος

Δύο άνθρωποι -ένας άνδρας και μία γυναίκα- με διπλή υπηκοότητα σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ενώ μία Βραζιλιάνα εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με την Μπραζίλια.

Ισπανία: 1 νεκρός

Μια Ισπανίδα, που είχε και την ισραηλινή υπηκοότητα, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η Μαδρίτη.

Αυστραλία: 1 νεκρός

Η Καμπέρα ανακοίνωσε χθες τον θάνατο μιας Αυστραλής.

Χιλή: 1 νεκρός, 1 αγνοούμενος

Η εβραϊκή κοινότητα της Χιλής ανακοίνωσε τον θάνατο μιας Χιλιανής, τον οποίο δεν έχουν επιβεβαιώσει οι Αρχές της χώρας. Μια κάτοικος του κιμπούτς Κισουφίμ αγνοείται, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Αζερμπαϊτζάν: 1 νεκρός

Το Μπακού ανακοίνωσε τον θάνατο ενός Αζέρου πολίτη.

Ιρλανδία: 1 νεκρός

Η 22χρονη Ιρλανδοϊσραηλινή Κιμ Κάμτι, που συμμετείχε στο ρέιβ πάρτι, είναι νεκρή, σύμφωνα με την ιρλανδική κυβέρνηση.

Γερμανία: Πολλοί όμηροι

Πολλοί Γερμανοί με διπλή υπηκοότητα είναι μεταξύ των ομήρων της Χαμάς, ανακοίνωσε το Βερολίνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει τη φερόμενη απαγωγή μιας 22χρονης Γερμανοϊσραηλινής, η οποία συμμετείχε στο ρέιβ πάρτι και την οποία η μητέρα της δήλωσε ότι εντόπισε «αναίσθητη στο αυτοκίνητο Παλαιστινίων» σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, η αδελφή μιας Βερολινέζας 22 ετών δήλωσε τη Δευτέρα ότι αυτή πέθανε, όμως η οικογένειά της δεν έχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.

Πόλεμος Χαμάς - Ισραήλ: Χώρες των οποίων αγνοούνται πολίτες

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, αγνοούνται πολίτες των εξής χωρών: Παραγουάη (2), Κολομβία (2), Τανζανία (2), Ιταλία (2) και Σρι Λάνκα (2).

Στο μεταξύ, μια πολίτης Παναμά που αγνοούνταν εντοπίστηκε ζωντανή.