Ένας από τους χειρότερους δολοφόνους παιδιών κατά συρροή σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο από την Κολομβία, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «το τέρας της Χένοβας», που δολοφόνησε τουλάχιστον 170 ανηλίκους, πέθανε χθες Πέμπτη, εκτίοντας την ποινή του, σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές Αρχές.

Η ιστορία του Κολομβιανού Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο

Φυλακισμένος από το 1999, μετά τη σύλληψή του για απόπειρα απαγωγής παιδιού, πέθανε σε κλινική στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας «πολλαπλών παθολογιών».

Καταδικάστηκε να εκτίσει 835 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς και τις δολοφονίες τουλάχιστον 170 ανηλίκων, κυρίως αγοριών.

Τον Μάιο τα ΜΜΕ της Κολομβίας ανέφεραν πως έπασχε από καρκίνο και λευχαιμία.

Το 2000 ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο καταδικάστηκε να εκτίσει 835 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς και τις δολοφονίες τουλάχιστον 170 ανηλίκων, κυρίως αγοριών, μεταξύ του 1980 και του 1999. Πάντως, η μέγιστη ποινή που προβλέπεται στη χώρα είναι τα 40 χρόνια κάθειρξης.

Βιασμοί και βάρβαρες δολοφονίες παιδιών

Ο Κολομβιανός κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε πως διέπραξε φόνους σε γειτονικές χώρες, στη Βενεζουέλα και στον Ισημερινό.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες που διενεργήθηκαν στην Κολομβία, ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο παρίστανε τον άστεγο, τον ιερομόναχο ή τον πλανόδιο πωλητή και δελέαζε παιδιά προσφέροντάς τους δώρα ή χρήματα, προτού στις περισσότερες περιπτώσεις τα βιάσει και τα δολοφονήσει.

Έκοβε τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και τα έβαζε στο στόμα τους

Γνωστός επίσης ως «Το Κτήνος», ο άνδρας, γεννημένος στη Χένοβα, μικρή κοινότητα στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας, συνόδευε τις δολοφονίες με πράξεις ακραίας βαρβαρότητας. Έκοβε τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και τα έβαζε στο στόμα τους.

Σε συνέντευξή του το 2004 στο κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο RCN δήλωνε πως έγινε χριστιανός. «Έχω πλέον συγχωρεθεί (…) Ό,τι έγινε έγινε. Δεν θα βασανίζομαι», είχε πει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ