Για όγδοη μέρα συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τους νεκρούς να ξεπερνούν ήδη τους 2.000.

Παράλληλα, έληξε χθες στις 8 το βράδυ το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση του βορείου τμήματός της Λωρίδας της Γάζας.

Εκτός, όμως, από τη Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις και στη Δυτική Όχθη, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων την Παρασκευή να ανεβαίνει στους 16.

Συνολικά 51 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά του στρατού του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα.

*Διαβάστε εδώ: Γάζα: Ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ - Εντοπίστηκαν σοροί ομήρων, λέει η Jerusalem Post


«Βρήκαμε πτώματα αιχμαλώτων», λέει ο ισραηλινός στρατός

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρήκε πτώματα αγνοούμενων πολιτών, κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η 7η ταξιαρχία του στρατού του Ισραήλ προέλαυνε προς τα σύνορα.

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, σκοπός ήταν να «εκκαθαριστούν» περιοχές «από τρομοκράτες και όπλα».

Πάντως και η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόσθεσε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση από μέρους του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτή την πληροφορία.


Δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται πως εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας και κινήθηκαν προς τον νότο, αφού ο στρατός του Ισραήλ έδωσε διορία 24 ώρες για να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενόψει χερσαίων επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας.

Ήδη πριν από το τελεσίγραφο αυτό του ισραηλινού στρατού, είχαν εκτοπιστεί πάνω από 423.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και υφίσταται σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό.

Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει πως ο εκτοπισμός αυτός μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα είναι καταστροφικός, ειδικά για τους ασθενείς στα νοσοκομεία.