«Πάνω από τα κεφάλια μας περνάνε αεροπλάνα του ισραηλινού στρατού που βομβαρδίζουν στόχους, καθώς και ρουκέτες της Χαμάς», δήλωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, Ευτυχία Πενταράκη, χαρακτηρίζοντας τις πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα «φαντάσματα».

Έχοντας πάει δίπλα στη συνοριακή γραμμή που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ, η απεσταλμένη της ΕΡΤ έδειξε τον μαύρο καπνό που καλύπτει την περιοχή από τα συνεχή χτυπήματα της αεροπορίας.

*Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Με κάθε μέσο εκκενώνεται η Γάζα από τους κατοίκους της μετά την εκπνοή του τρίτου τελεσιγράφου από το Τελ Αβίβ


Πόλεμος στο Ισραήλ: «Οι βομβαρδισμοί είναι ασταμάτητοι»

«Είναι τόσο κοντά που ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος», πρόσθεσε η δημοσιογράφος, λέγοντας ότι από τη Γάζα διακρίνονται συνεχώς μανιτάρια καπνού.

Η ίδια τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί είναι ασταμάτητοι.

«Είναι στόχοι που έχουν εντοπίσει οι δυνάμεις του Ισραήλ ότι εκεί βρίσκονται οι δυνάμεις της Χαμάς, στρατιωτικά συγκροτήματα, θέσεις εκτόξευσης και παρατήρησης», εξήγησε η Ευτυχία Πενταράκη.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον ασφαλή δρόμο διαφυγής των αμάχων που δημοσίευσαν οι Ισραηλινοί, εκτίμησε ότι ο δρόμος αυτός δεν θα βομβαρδιστεί.

«Τρέμουμε στην ιδέα τι εννοούν οι Ισραηλινοί ότι το χτύπημα θα είναι σφοδρό, όταν θα ξεκινήσει η επίθεση από στεριά, αέρα και θάλασσα», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή μέσα σε μια νύχτα πέφτουν εκατό βόμβες και δεκάδες ρουκέτες.