Γιατρός από την Παλαιστίνη που το καθήκον τον θέλει να σώζει ζωές και να επουλώνει τα βαριά τραύματα από τον πόλεμο στο Ισραήλ καταρρέει όταν στο νοσοκομείο που εργάζεται φτάνουν τα πτώματα του πατέρα και του αδελφού του. Ο συγκλονιστικός θρήνος του γιατρού καταγράφεται σε βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέες αποκλειστικές μαρτυρίες από τη φονική επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ

Ο γιατρός ενώ εργαζόταν στη μονάδα τραυμάτων του νοσοκομείου αλ-Σίφα στη Γάζα, αντίκρισε τα άψυχα σώματα του πατέρα του και του αδερφού του που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στο διαμέρισμά τους.

@aljazeeraenglish This is the moment a doctor in #Gaza sees the bodies of his father and brother arrive at the trauma unit at al-Shifa Hospital. They had been killed by an #Israeli air strike on their apartment building. #palestine #gazastrip #gazacity #israel #gazapalestine #palestiniantiktok ♬ original sound - Al Jazeera English

Ο θρήνος του γιατρού συγκλονίζει και τους συναδέλφους του

Ο γιατρός δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί και ξεσπά σε λυγμούς. Οι άνθρωποι γύρω του τον αγκαλιάζουν και τον απομακρύνουν. Οι γιατροί στέκονται στο πλευρό του και προσπαθούν να τον παρηγορήσουν, με τον ίδιο να κλαίει και να ευχαριστεί τον Θεό.

 «Πρέπει να συνέλθεις. Να πεις ευχαριστώ στον Θεό», του λέει ένας γιατρός που προσπάθησε να του δώσει κουράγιο, λέγοντας ότι ο πατέρας του πήγε στο Χατζ (ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα) μόνος του επειδή ήξερε. Σου είπε “δεν θέλω να το αναβάλω και να σε περιμένω. Αρνήθηκε να αναβάλει το Χατζ και είπε “όχι, θέλω να πάω τώρα”. Και ήρθε σ' εμάς, τον εξετάσαμε και πήγε και γύρισε πίσω», του είπε ο συνάδελφός του.

 Χωρίς τέλος οι θηριωδίες της Χαμάς

Την ίδια στιγμή που στην Παλαιστίνη ο γιατρός βιώνει ένα απίστευτο δράμα βλέποντας νεκρούς τους δικούς του ανθρώπους ύστερα από επίθεση του Ισραήλ, στη δημοσιότητα υπάρχει νέο βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς προς το Ισραήλ.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που τρομοκράτες της Χαμάς εισβάλλουν σε ισραηλινό στρατόπεδο τραυματίζοντας με χειροβομβίδες αρκετές γυναίκες στρατιώτες. Οι γυναίκες στρατιωτικοί έχουν κουρνιάσει κάτω από ένα τραπέζι τραυματισμένες και οι τρομοκράτες τις πυροβολούν σχεδόν εξ επαφής. Το συγκλονιστικό υλικό δίνει περισσότερες αποδείξεις για τη βιαιότητα των επιθέσεων της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει βίντεο με Παλαιστίνιο γιατρό που μαθαίνει πως σκοτώθηκε ο γιος του σε ισραηλινό βομβαρδισμό


Το βίντεο πιθανότατα έχει καταγράψει άνδρας της Χαμάς χρησιμοποιώντας μια κάμερα GoPro και δείχνει τη στιγμή που οι ένοπλοι μπαίνουν σε συνοριακό φυλάκιο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της βάρβαρης αιφνιδιαστικής επίθεσής τους το Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου.

Οι ένοπλοι της Χαμάς φαίνεται να εισέρχονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, έχοντας μόλις πετάξει μια χειροβομβίδα στον κλειστό χώρο. Οι γυναίκες στρατιώτες ακούγονται να κλαίνε από πόνο και φόβο, καθώς οι επιτιθέμενοι τις περικυκλώνουν κρατώντας Καλάσνικοφ.

Για μια στιγμή φάνηκε ότι οι ένοπλοι δίσταζαν, καθώς πλησίαζαν το γραφείο πίσω από το οποίο κρύβονταν οι γυναίκες: απομακρύνουν μια καρέκλα και μιλούν σε σχετικά ήρεμους τόνους.

Γρήγορα, όμως, έγινε ξεκάθαρο ότι οι δράστες απλώς έκαναν χώρο για να σκοτώσουν χωρίς οίκτο.

Στις τελευταίες στιγμές του βίντεο, ένας δράστης σηκώνει το τουφέκι του και ρίχνει αρκετές ακόμη βολές στις αιμόφυρτες γυναίκες από απόσταση μόλις ενός μέτρου. Οι South First Responders -ισραηλινές ομάδες διάσωσης που έφτασαν πρώτες στο σημείο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς- δήλωσαν ότι «αυτή η ενέργεια ήταν ξεκάθαρη απόδειξη εγκλημάτων πολέμου».