Η Χαμάς δημοσιεύει το πρώτο, όπως υποστηρίζεται, βίντεο με Ισραηλινή όμηρο, στην οποία εφαρμόζεται ψυχολογικός πόλεμος. Το σχετικό βίντεο μετέδωσε μέσω X (Twitter) η “The Jerusalem Post”.

«Με φροντίζουν… Το μόνο που ζητώ είναι να με βγάλετε από εδώ το συντομότερο δυνατό. Σας παρακαλώ» φέρεται να λέει η κοπέλα στο βίντεο.  Η νεαρή γυναίκα λέγεται Μάγια Σαμ και ήταν, όπως λέει, σε πάρτι κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο πάρτι η Χαμάς σφαγίασε 260 ανθρώπους

Στο ίδιο φεστιβάλ οι τρομοκράτες της Χαμάς σφαγίασαν πάνω από 260 ανθρώπους.

Στο βίντεο πρόσωπα που δεν φαίνονται της περιποιούνται το βαριά τραυματισμένο –και πιθανόν μολυσμένο- δεξί χέρι της. Η κοπέλα λέει: «Είμαι η Μάγια Σαμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό».

Η οικογένεια της Σαμ επιβεβαίωσε ότι είναι η ίδια και δήλωσε ευτυχισμένη που την ξαναβλέπουν, αναφέρει η Haaretz.

Αγωνία για τους αιχμαλώτους

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν 200-250 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι στη Γάζα 10 ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση, όπως είπε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης. Διευκρίνισε ότι περίπου 200 αιχμάλωτοι είναι στα χέρια των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και άλλες «παρατάξεις της αντίστασης» κρατούν τους υπόλοιπους.




Πηγή: The Jerusalem Post