Το πρώτο βίντεο με μια κοπέλα από το Ισραήλ, η οποία βρίσκεται μεταξύ των περισσοτέρων από 200 ομήρων, που απήγαγε στη Λωρίδα της Γάζας κατά την αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, δημοσίευσε η Χαμάς.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς διακρίνεται μία 21χρονη από το Ισραήλ, η οποία, όπως λέει, βρίσκεται ως όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την ίδια είχε τραυματιστεί στο χέρι και δέχθηκε ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο.

Μάλιστα, στο βίντεο διακρίνεται ένας γιατρός να δένει το χέρι της 21χρονης. Η νεαρή γυναίκα ζητάει από την κυβέρνηση του Ισραήλ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γυρίσει ασφαλής στο σπίτι της.

«Με λένε Μάγια Σαμ, είμαι είκοσι ενός ετών από το Σοχάμ. Αυτήν την στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Γύρισα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στο Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με πήγαν στο νοσοκομείο εδώ. Με φρόντιζαν, μου παρείχαν φάρμακα. Ζητώ απλώς να με γυρίσετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, βγάλτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», λέει χαρακτηριστικά η 21χρονη κοπέλα στο βίντεο.

Χαμάς: «Θωρούμε τους αιχμαλώτους καλεσμένους μας»

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ της Χαμάς δήλωσε ότι έχουν αιχμαλωτίσει από 200 έως 250 άτομα.

Ο Αμπού Ομπέιντα δήλωσε ότι οι όμηροι είναι διαφορετικών εθνικοτήτων και οι μαχητές δεν γνώριζαν το ιστορικό τους. Είπε ακόμα ότι θα αφεθούν ελεύθεροι όταν «οι συνθήκες το επιτρέψουν».

«Τους θεωρούμε καλεσμένους μας. Τη στιγμή που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν, θα τους απελευθερώσουμε», δήλωσε.

«Επιβεβαιώνουμε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ οδήγησαν στη θανάτωση 22 αιχμαλώτων», είπε ακόμα.