Σε μία μικρή γκάφα υπέπεσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Και μας θύμισε… τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαίντεν.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρέθηκε στα Τίρανα, καθώς μετείχε στη συνάντηση της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Η στιγμή που ο Σολτς «παθαίνει» Μπάιντεν

Κατά την άφιξή του στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου τον περίμενε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο Όλαφ Σολτς έπαθε «Μπάιντεν», αφού για αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε. Ο Γερμανός καγκελάριος αντί να στρίψει και να ακολουθήσει το κόκκινο χαλί που του έδειχνε την πορεία για να συναντηθεί με τον οικοδεσπότη, συνέχισε ακάθεκτος τη διαδρομή του περνώντας πάνω από τα διαχωριστικά και άρχισε να προχωρά όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Τελικώς ειδοποίησαν τον Όλαφ Σόλτς έγκαιρα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον σωστό δρόμο και να βρει τον προορισμό του. Ωστόσο, η ζημιά είχε ήδη γίνει, έστω κι αν δεν ήταν σοβαρή,  και πολλοί τον συνέκριναν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που κατά καιρούς τον έχουμε δει να… χάνεται κάπου στη διαδρομή.

Δείτε το βίντεο με τον Όλαφ Σολτς:


Η συνάντηση στα Τίρανα

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η συνάντηση στα Τίρανα, στο πλαίσιο της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για την προώθηση της ένταξης των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, έγινε για πρώτη φορά σε πρωτεύουσα χώρας της περιοχής. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενταξιακή πορεία των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων – Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσσοβο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη – μετά την υπόσχεση για ένταξη στην ΕΕ που δόθηκε πριν από 20 χρόνια.