Μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, με τους δύο νεκρούς, έχει σημάνει συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη καθώς πληθαίνουν οι επιθέσεις ή οι απειλές τρομοκρατικών επιθέσεων είτε εναντίον πολιτών, είτε εναντίον ακόμα και ηγετών.

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό το φόβο του ISIS

Γαλλία, Βέλγιο και Σουηδία έχουν πληρώσει ήδη με αίμα το νέο ξέσπασμα βίας από τζιχαντιστές που και πάλι στο όνομα του ISIS δεν διστάζουν να δολοφονούν αθώους.

Οι 27 ηγέτες πραγματοποιούν απόψε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (18:30) μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα τους απασχολήσουν και οι νέες απειλές φανατικών που θέλοντας να ακολουθήσουν τα βήματα του ISIS θέλουν να πλήξουν τον δυτικό τρόπο ζωής σπέρνοντας τον τρόμο και την καχυποψία.

Μετά τις Βρυξέλλες, στο "χορό" του τρόμου και η Σουηδία

Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν αυτό που έγινε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες με δυο Σουηδούς φιλάθλους να εκτελούνται εν ψυχρώ από έναν 45χρονο από την Τυνησία ο οποίος σήμερα έπεσε νεκρός κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Οι Βρυξέλλες σήμερα δεν θύμιζαν σε τίποτα την ζωντανή πόλη στην καρδιά της Ευρώπης αλλά έμοιαζαν με αυτό που οι κάτοικοί τους ήθελαν να ξεχάσουν. Και στον χορό του τρόμου μπήκε και η Σουηδία η οποία πλέον βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Γαλλία: Η δολοφονία εκπαιδευτικού στο όνομα του ISIS

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ένας Γάλλος εκπαιδευτικός έπεφτε νεκρός μέσα στο σχολείο του. Όπως μάλιστα αποκαλύφθηκε σήμερα, ο δράστης της επίθεσης που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν καθηγητή σε λύκειο της Αράς, της βόρειας Γαλλίας, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη πριν προβεί στην ενέργειά του.

Ο Μοχάμεντ Μογκούτσκοφ, 20 ετών ρωσικής υπηκοότητας αλλά με καταγωγή από την Ινγκουσετία, γνωστός για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Σε αυτό έκανε και αναφορά στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Απειλές κατά της Μελόνι

Και βεβαίως, οι απειλές κατά της ζωής της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι από δυο Αιγύπτιους. Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση έγινε στο Μιλάνο και οι δυο άνδρες συνελήφθησαν.

Σε όλο αυτό το σκηνικό προστέθηκε και η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες εκκένωση του Παλατιού των Βερσαλλιών μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.