Τα φρικιαστικά τελευταία μηνύματα SMS που έστειλαν οι απελπισμένοι Ισραηλινοί στα αγαπημένα τους πρόσωπα, προτού είτε σφαγιαστούν είτε απαχθούν από τη Χαμάς, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο θλιβερός κατάλογος αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής.

Περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Συγγενείς μιας Βρετανίδας μητέρας και μιας κόρης που δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες έδωσαν στη δημοσιότητα τα τελευταία μηνύματα που έστειλε το ζευγάρι, καθώς ένοπλοι έτρεξαν στο σπίτι τους στο Ισραήλ.

Η Lianne Shirabi έστειλε ένα μήνυμα πανικού στην κουνιάδα της, λέγοντας ότι μπορούσε να ακούσει μέλη της τρομοκρατικής ομάδας να «πυροβολούν και να φωνάζουν ''Die Israel'', πριν την παρακαλέσει να καλέσει για βοήθεια», αναφέρει η «Daily Mail».

Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι η γεννημένη στο Μπρίστολ και η μικρότερη κόρη της, Yahel, 13 ετών, σκοτώθηκαν φρικτά κατά τη διάρκεια σφαγής από τη Χαμάς, καθώς επιτέθηκαν στο Be'eri Kibbutz στις 7 Οκτωβρίου.

Η μεγαλύτερη αδερφή της Yahel, Noiya Sharabi, 16 ετών, και ο Ισραηλινός πατέρας τους, Eli Sharabi, εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ ο θείος της Yossi, 53 ετών, απήχθη και μεταφέρθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Την Τρίτη η οικογένειά τους έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το σπίτι τους, όπου παντού, σε πατώματα και τοίχους, βρίσκεται το αίμα των άτυχων θυμάτων.

Οι συγγενείς της οικογένειας παροτρύνουν τώρα τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, να επισκεφθεί τη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα για να καλέσει τη Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κουνιάδας της Lianne στη MailOnline, η γυναίκα τηλεφώνησε στην οικογένειά της πανικόβλητη όταν οι τρομοκράτες άρχισαν να επιτίθενται στο κιμπούτς τους. «Η τελευταία επαφή που είχα με τη Lianne και τα κορίτσια ήταν περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: “Νίρα, τους ακούω. Είναι εδώ στο σπίτι μας. Πυροβολούν και φωνάζουν ''Die Israel''. Καλέστε για βοήθεια''. Της είπα: ''Να είσαι δυνατή. Φωνάζω βοήθεια!''. Όμως δέκα λεπτά αργότερα έχασα την επαφή μαζί της και τα κορίτσια».

«Οι τρομοκράτες δεν έκαψαν το σπίτι, αλλά γκρέμισαν τα πάντα. Τα πάντα μέσα στο σπίτι ήταν σπασμένα. Πυροβόλησαν ακόμα και τον σκύλο, τη Μόκα. Βρέθηκε νεκρή κάτω από το τραπέζι στο σαλόνι. Είχε αιμορραγήσει μέχρι θανάτου», αποκάλυψε επίσης.

Στην αρχή της εβδομάδας είδαν το φως της δημοσιότητας και τα μηνύματα της 21χρονης Ισραηλινής Mia Schem, την οποία απήγαγαν από το φεστιβάλ Nova οι τρομοκράτες της Χαμάς και στη συνέχεια την εμφάνισαν σε βίντεο να παρακαλεί Ισραηλινούς αξιωματούχους να τη βγάλουν από τη Γάζα.

Σύμφωνα με τη μητέρα της 21χρονης, η νεαρή έστειλε σε φίλο της ένα πανικόβλητο μήνυμα, που έγραφε: «Πυροβολούν εναντίον μας. Σε παρακαλώ, έλα να μας σώσεις!».

Το φως της δημοσιότητας είδαν και τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Mapal Adam στην αδερφή της, ενώ βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ που βάφτηκε με αίμα. «Μην το πεις στη μαμά, αλλά έχουν διεισδύσει δεκάδες τρομοκράτες», έστειλε στη μεγαλύτερη αδερφή της, Ma'ayan Adam, 36 ετών, η 27χρονη. Σύμφωνα με την αδερφή της, η Μαπάλ σκοτώθηκε στην αγκαλιά του συντρόφου της, ο οποίος έφερε τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη του. Ευτυχώς για τον ίδιο, αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Η Ma'ayan Adam ξέσπασε σε κλάματα την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, καθώς περιέγραφε τα τελευταία μηνύματα που έλαβε από την αδερφή της, η οποία κρυβόταν κάτω από ένα φορτηγό δίπλα στον φίλο της και έκανε ότι ήταν νεκρή. «Υπάρχουν τραυματίες εδώ, αίμα παντού», έγραψε η Mapal Adam στην αδερφή της, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι N12 News. «Φοβάμαι, Ma'ayan», είπε η Mapal σε άλλο μήνυμα από την κρυψώνα της. «Δεν ξέρω πού να τρέξω». Η Ma'ayan απάντησε: «Μίλα μου. Βγάλε μια φωτογραφία από το πού βρίσκεσαι». Η Ma'ayan είπε στο N12 News ότι τηλεφώνησε στην αδερφή της, αλλά δεν κατάφερε να της μιλήσει. «Συνεχίζει να μου στέλνει μηνύματα: ''Σκοτώνουν τους πάντες''».

Η επόμενη ιστορία ανήκει σε μια ισραηλοαμερικανική οικογένεια που στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου έστειλε μήνυμα σε συγγενείς, λέγοντας ότι έφτασαν με ασφάλεια στο καταφύγιο. Στη συνέχεια όμως έστειλαν αγωνιώδη μηνύματα για τις τελευταίες τους στιγμές. «Είναι εδώ. Μας καίνε. Ασφυκτιούμε», έγραψε ο Johnny Siman Tov στην αδερφή του, η οποία ζει στο Ισραήλ, ανέφεραν οι «Times of Israel».

Ο Tov, η σύζυγός του, Tamar Kedem-Siman Tov, 35 ετών, και τα τρία τους παιδιά -τα 6χρονα δίδυμα κορίτσια Shahar και Arbel και ο τετράχρονος γιος τους, Omer- καθώς και η μητέρα του, Carol Siman Tov, 70 ετών, πέθαναν στην επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο. Η εξαμελής οικογένεια βρισκόταν στην κατοικία της στο κιμπούτς Νιρ Οζ στα σύνορα της Γάζας όταν έπεσαν οι πύραυλοι της Χαμάς. Στη συνέχεια έτρεξαν σε «ασφαλή δωμάτια» και έστειλαν μήνυμα σε φίλους και συγγενείς ότι ήταν ασφαλείς. Η Tamar έστειλε μήνυμα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο: «Γεια σας, παιδιά, μπήκαμε στο καταφύγιο στο σπίτι μας, πάμε όλοι καλά». Όμως μία ώρα αργότερα τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο σπίτι τους και τους πυροβόλησαν μέχρι θανάτου. Η μητέρα του Tov δολοφονήθηκε στο δικό της ασφαλές δωμάτιο.

Η τελευταία ιστορία αφορά μία 19χρονη που κατατάχθηκε πρόσφατα στον στρατό του Ισραήλ και έστειλε μήνυμα στους αγαπημένους της στις 7 Οκτωβρίου λέγοντας ότι είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στη στρατιωτική της βάση κοντά στη Γάζα και ότι ένας τρομοκράτης πλησίαζε στην κρυψώνα της.

Η Naama Boni, που υπηρετούσε στο 77ο Τάγμα του Τεθωρακισμένου Σώματος, βρισκόταν στη θέση της, όταν η στρατιωτική βάση Zikim στην πόλη Kiriyat Arba καταλήφθηκε από τρομοκράτες.

Αφού βρήκε προσωρινό καταφύγιο, η Boni άρχισε να στέλνει μηνύματα στους φίλους και την οικογένειά της.

«Νοιάζομαι βαθιά για όλους σας. Έχω ένα τραύμα στο κεφάλι και ένας τρομοκράτης κοντά μπορεί να αρχίσει να με πυροβολεί», έγραψε σε ένα από αυτά. «Αυτή τη στιγμή είμαι με έναν τραυματισμένο στρατιώτη από την Ταξιαρχία Γκολάνι και δεν υπάρχει διαθέσιμη ενίσχυση».

Σε άλλο μήνυμα, παρουσίασε λεπτομερώς τα τραύματά της. «Υπάρχει ένας τρομοκράτης εδώ που δεν θα φύγει. Μπορώ να ακούσω κάποιον να ουρλιάζει και φαίνεται να υπάρχει ένα ανθρώπινο θύμα», έγραψε σε άλλο μήνυμα.

Η θεία της, Shmirit Ilook, είπε στο Ynet ότι η ανιψιά της βρισκόταν στην είσοδο όταν οι ένοπλοι μπήκαν, αφού έφτασαν από τη θάλασσα. «Γύρω στις 7.30 π.μ. μας έστελνε ακόμη μηνύματα για τους τρομοκράτες που την πυροβόλησαν, έπειτα από τα οποία δεν απαντούσε πλέον».
Τελικά, η οικογένειά της ενημερώθηκε ότι η Boni είχε νοσηλευτεί στο Ιατρικό Κέντρο Brazilai, δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.