Στον απόηχο του χθεσινού βομβαρδισμού του νοσοκομείου της Γάζας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 500 άτομα, αξιωματούχοι της Γάζας υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο Αλ-Αχλί υπέστη ζημιές από δύο ισραηλινές οβίδες πριν από τέσσερις ημέρες, μετά τις οποίες οι IDF προειδοποίησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις, όπως μεταδίδει το CNN.

Ειδικότερα, ο Γιουσέφ Αμπου Αλ-Ρίς, αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη Γάζα, δήλωσε ότι δύο ισραηλινές οβίδες έπληξαν το νοσοκομείο το Σάββατο 14/10.

Ο Αλ-Ρις είπε ότι την επόμενη μέρα, ο ισραηλινός στρατός επικοινώνησε με τον διευθυντή του νοσοκομείου, τον Δρ Μαχέρ Αγιαντ, επικρίνοντάς τον γιατί «δεν εκκένωσε την εγκατάσταση».

Ο Αλ-Ρις υποστήριξε ότι οι IDF είχαν πει στον Αγιάντ ότι οι οβίδες ήταν μια προειδοποίηση.

«Είπαν στον διευθυντή του νοσοκομείου, σας προειδοποιήσαμε χθες με δύο οβίδες, οπότε γιατί δεν έχετε εκκενώσει το νοσοκομείο μέχρι αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε, ο Αλ-Ρις.

Το CNN αναφέρει ότι επικοινώνησε με τις IDF, για να σχολιάσει τον ισχυρισμό.

Εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους μετά την έκρηξη στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας που έδινε καταφύγιο σε χιλιάδες εκτοπισμένους, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.