Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι το Ισραήλ «δεν ευθύνεται» για την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (NSC). Η αξιολόγηση βασίζεται σε ανάλυση εναέριων εικόνων, υποκλοπών και πληροφοριών ανοιχτού κώδικα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του NSC Adrienne Watson.

«Ενώ συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες, η τρέχουσα εκτίμησή μας, με βάση την ανάλυση εναέριων εικόνων, υποκλοπών και πληροφοριών ανοιχτού κώδικα, είναι ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας χθες». Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC), Adrienne Watson, σε ανάρτησή της στο X/twitter  την Τετάρτη.

Δείτε την ανάρτησή της:


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα ανέρχονται σε 471 και οι τραυματίες σε 314.

Μπάιντεν: Έγινε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από «τρομοκρατική οργάνωση»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε νέα του τοποθέτηση για την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα, απέδωσε την ευθύνη για αυτό το χτύπημα σε «ρουκέτα που αστόχησε», την οποία εκτόξευσε «τρομοκρατική οργάνωση» σε παλαιστινιακό έδαφος.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι (το χτύπημα) ήταν αποτέλεσμα μιας ρουκέτας που ξέφυγε από τον έλεγχο και εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική οργάνωση στη Γάζα», δήλωσε ο Μπάιντεν, στηρίζοντας την εκδοχή του Ισραήλ που κατηγορεί την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ για το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο.

Ισραήλ: Με νέο βίντεο αρνείται ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο στη Γάζα

Υπενθυμίζεται ότι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για το φονικό περιστατικό, αλλά ο ισραηλινός στρατός επέμεινε ότι δεν ευθύνεται.

Νέο βίντεο δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ το κράτος του Ισραήλ από την στιγμή που το νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίζεται σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους.

«Για εκείνους που ακόμα διερωτώνται τι συνέβη στο νοσοκομείο Αλ- Αχλί στη Γάζα χθες βράδυ, εμείς έχουμε αποδείξεις» σχολιάζει το Ισραήλ δημοσιεύοντας το βίντεο.

Στο βίντεο που προέρχεται από κάμερα του Channel 12, το Ισραήλ ισχυρίζεται πως μία από τις ρουκέτες που φαίνεται να εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας καταλήγει στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρεται στο βίντεο, μπορεί κανείς να δει τις ρουκέτες να εκρήγνυνται πάνω στο νοσοκομείο, μια απόδειξη ότι προήλθαν από τη Γάζα.

Δείτε το βίντεο:


Στο ΔΠΔ η Παλαιστινιακή Αρχή - Ζητά έρευνα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να διερευνηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο αλληλοκατηγορούνται το Ισραήλ και η Χαμάς, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της στη Γαλλία, Χάλα Άμπου Χασίρα.

«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη) έναν φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα», είπε η Άμπου Χασίρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της αποστολής της Παλαιστίνης στη Γαλλία.

Η Άμπου Χασίρα δεν είχε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο υπεύθυνος: «Το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος (…) Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχοθετεί πολιτικές υποδομές και συγκεκριμένα νοσοκομεία», τόνισε.