Tα πιθανά σενάρια για το πώς μπορεί να συνέβη το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας, εξήγησε ο αναπληρωτής Κοσμήτορας ΣΣΕ και καθηγητής Πυρηνικής Φυσική & Στρατιωτικών Επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, μιλώντας στο Mega. 

Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Το νοσοκομείο Αl-Ahli δέχθηκε χθες το βράδυ χτύπημα ενώ μέσα σε αυτό υπήρχαν πάνω από 1.000 ασθενείς. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για το πλήγμα. To ίδιο και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του υποστηρίζει πως πρόκειται για πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ που ξέφυγε από την πορεία του. Με την σειρά της η Ισλαμική Τζιχάντ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη.

Το σενάριο που "ενοχοποιεί" το Ισραήλ

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι αυτό που έγινε στην Γάζα χθες το βράδυ είναι έγκλημα πολέμου κι εξήγησε:

«Η έκρηξη έγινε μέσα σε ένα πάρκινγκ του νοσοκομείου. Η οροφή του αυτοκινήτου – όπως τα δείχνουν οι φωτογραφίες που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα – δείχνει το οστικό κύμα που έχει περάσει από το σημείο κι δεν υπάρχει κρατήρας, κι αυτό το θεωρούμε δεδομένο μέχρι τώρα. Αν όμως αποκαλυφθεί κρατήρας, τότε το Ισραήλ λέει ψέματα».

Συνεπώς, σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Λιόλιου η έλλειψη ύπαρξης κρατήρα αποδεικνύει ότι δεν έφθασε βλήμα στο έδαφος, αλλά ό,τι συμβάν υπήρξε πραγματοποιήθηκε στον αέρα.