Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς. Σημειώνεται πως η σύγκρουση στο Ισραήλ κλιμακώνεται καθημερινά, με τις εξελίξεις να αναμένονται πολύ άσχημες, ειδικά αν εμπλακεί το Ιράν, όπως αναφέρει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αν οι επιχειρήσεις ξεφύγουν, οι εξελίξεις φοβάμαι πως θα είναι άσχημες», είπε ο Χρήστος Χριστοδούλου

Ειδικότερα, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου, σημείωσε: «Αν οι επιχειρήσεις ξεφύγουν, οι εξελίξεις φοβάμαι πως θα είναι άσχημες. Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τις επιχειρήσεις στη βόρεια πλευρά του προς τη Χεζμπολάχ. Με αυτήν την εξέλιξη μπορεί να μπλέξουν οι βόρειες δυνάμεις. Αυτό που απασχολεί είναι κατά πόσο θα φτάσουν στην εμπλοκή του Ιράν. Και εκεί φοβάμαι πως θα δούμε πράγματα μεγάλης κλίμακας», δήλωσε αρχικά μιλώντας στο OPEN και πρόσθεσε, σχετικά με τη στάση που κρατούν Αίγυπτος και Ιορδανία: «Αυτήν τη στιγμή βλέπω μια πολύ σοβαρή θέση από την Αίγυπτο και την Ιορδανία και την επιχαίρω. Η Αίγυπτος προσπαθεί να κρατήσει τον πληθυσμό στα σύνορα και να αυξήσει την πίεσή της στη Γάζα. Ενώ η Ιορδανία κρατά κλειστά τα σύνορα, χωρίς να λυγίζει από την πίεση που ασκεί το Ισραήλ στην περιοχή για τον κόσμο από τη Γάζα».

Σχετικά με το νοσοκομείο και το χτύπημα που σόκαρε την Τρίτη όλη την υφήλιο, ανέφερε: «Αποκλείω το χτύπημα με μεγάλο όπλο. Είδα όλες τις αναλύσεις. Δεν πρόκειται για βόμβα μεγάλης κλίμακας. Δεν υπάρχει κρατήρας. Είναι όπλο μικρού φορτίου, έπεσε σε ένα πάρκινγκ και η εκρηκτική ύλη που διέθετε ήταν αρκετή για να καταφέρει τις απώλειες που υπήρξαν. Μπορώ να κάνω εικασίες για την προέλευση του χτυπήματος, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά».

«Κρατάω μια μεγάλη επιφύλαξη για το αν το Ισραήλ αιφνιδιάστηκε στρατιωτικά από την επίθεση της Χαμάς»

Για το ενδεχόμενο το Ισραήλ να αιφνιδιάστηκε στρατιωτικά από την επίθεση της Χαμάς, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είπε: «Εδώ κρατάω μια μεγάλη επιφύλαξη. Δεν μπορώ να ξέρω αν αιφνιδιάστηκε ή αν αφέθηκε. Είναι σε πολύ υψηλό βαθμό οι τεχνολογίες του Ισραήλ και μετρά το κατά πόσο ήθελαν ή δεν ήθελαν μια τέτοια κρίση. Μου είναι πολύ δύσκολο να δεχθώ ότι την πατήσανε τόσο εύκολα. Πέρασαν και 7 χρόνια ισορροπίας στην περιοχή. Όλες οι εξελίξεις των τελευταίων ετών έδειχναν πως μια κρίση είναι κοντά, είναι δύσκολο να ξαφνιάζεται το Ισραήλ».

«Η μεγάλη εικόνα είναι ποιος στοχοποιείται. Στο βάθος στοχοποιείται το Ιράν. Και ο απώτερος στόχος των δυτικών και του Ισραήλ στην περιοχή είναι το Ιράν», κατέληξε ο ίδιος.