Τις εφιαλτικές στιγμές του πολέμου του Ισραήλ και τα όσα έζησε όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο κιμπούτς Μπεερί περιέγραψε στο MEGA o Λίελ, ο οποίος ψάχνει τη 18χρονη αδερφή του που αγνοείται.

Τα δύο αδέλφια βρίσκονταν στο Κιμπούτς Μπεερί την ώρα της επίθεσης από τη Χαμάς, κρύφτηκαν στα καταφύγια, αλλά σε διαφορετικά σπίτια. Ο Λίελ σώθηκε, όμως η 18χρονη αδελφή του αγνοείται και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκεται.

Η Τθέλε είναι 18 ετών και ασχολούνταν με την εκπαίδευση. Φρόντισε τα περισσότερα από τα παιδιά μικρής ηλικίας στο κιμπούτς, πολλά όμως από τα οποία έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση της Χαμάς. 

Διαβάστε ακόμα: Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία εισβολή - "Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι", λέει ο υπ. Άμυνας του Ισραήλ

«Είχα πάει επίσκεψη στο κιμπούτς. Μεγάλωσα στο κιμπούτς Μπεερί και επισκεπτόμουν την οικογένειά μου. Τη μητέρα μου, τη γιαγιά μου και την αδερφή μου. Η αδερφή μου ήταν στο δωμάτιό της και εγώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μας και όταν σηκωθήκαμε στις 06:30 ακούγαμε μια βροχή από ρουκέτες που δεν είχαμε ακούσει ποτέ ξανά. Και μετά μας ανακοίνωσαν ότι είχαν μπει τρομοκράτες στο κιμπούτς», λέει ο Λίελ, μιλώντας στο MEGA.

«Μπήκαμε στο καταφύγιο με λίγο νερό και ξεκίνησαν 22 δύσκολες ώρες. Ήταν σαν κόλαση. Τους ακούγαμε να καίνε σπίτια, να πυροβολούν, να φωνάζουν και στις 11:30 το Σάββατο έχασα την επικοινωνία με την αδερφή μου. Ύστερα από 22 ώρες στις 4 το πρωί της Κυριακής διασωθήκαμε από μια ομάδα διασωστών. Πάθαμε σοκ καθώς περπατούσαμε προς την πύλη του κιμπούτς. Η γιαγιά μου είχε ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και εγώ χτυπήθηκα στον μηρό. Με γρατζούνισε μια σφαίρα», προσθέτει.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Έφτασε το μεταγωγικό αεροπλάνο των ΗΠΑ με θωρακισμένα οχήματα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση να βρεθεί η 18χρονη αδελφή του

«Η αδερφή μου δεν έχει βρεθεί ακόμα. Εντόπισαν το τηλέφωνό της στη Γάζα, μας είπαν. Έτσι είναι εκεί μεταξύ των ομήρων. Είναι 18 ετών, εργαζόταν στο κιμπούτς στην εκπαίδευση. Ασχολούνταν με τις μικρές ηλικίες και θα ξεκινούσε να εργαστεί και με μεγαλύτερα παιδιά», αναφέρει.

«Αγαπά τα παιδιά, είναι πάντα χαμογελαστή, της αρέσει να διασκεδάζει, να κάνει πάρτι και να χορεύει. Δύο από τους καλύτερούς μου φίλους δολοφονήθηκαν, όμως από την οικογένεια όχι», προσθέτει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Με πληροφορίες από MEGA