Αιματοβαμμένα παιδικά κρεβάτια, διαλυμένα σπίτια και σοροί που καθημερινά βρίσκουν μέσα σε δωμάτια όσοι κατάφεραν να γλιτώσουν από την σφαγή της Χαμάς στο Ισραήλ.

Οι εικόνες και οι μαρτυρίες για την επίθεση της Χαμάς στα Κιμπούτζ νότια του Ισραήλ το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος συγκλονίζει εδώ και 13 ημέρες τη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ γίνεται παγκόσμιο επίκεντρο μετά τις κτηνωδίες της Χαμάς, χωρίς όμως να έχει καταφέρει ο πλανήτης να βάλει ένα τέλος στο μαρτύριο χιλιάδων ανθρώπων.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στα σπίτια οικογενειών και σε παιδικό σταθμό στο Κιμπούτζ Νιρ Οζ το πρωί του Σαββάτου 7.10.2023, την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος με το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα: "Θα πολεμήσουμε σαν λιοντάρια μέχρι τη νίκη" το μήνυμα Νετανιάχου στους στρατιώτες

Ενώ οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένουν σύντομα την εντολή για τη χερσαία επιχείρησή τους, οι εικόνες που βγαίνουν στη δημοσιότητα αποτυπώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο, αυτό της κτηνωδίας των τρομοκρατών.

Οι εικόνες από το πρακτορείο Reuters είναι σαν να σταμάτησε ο χρόνος για αυτές τις οικογένειες που… πιάστηκαν στον ύπνο κυριολεκτικά και μεταφορικά από τους ισλαμιστές της Χαμάς.

 Φρικτά και απάνθρωπα τα όσα έγιναν στο Ισραήλ

Αξιωματούχοι και εθελοντές της ΖΑΚΑ, της ανθρωπιστικής οργάνωσης του Ισραήλ που ερευνά και προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα θύματα της Χαμάς, περιγράφουν τη φρίκη που αντίκρυσαν στα σπίτια. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 742 σκοτωμένοι Ισραηλινοί πολίτες.

Οι προσπάθειεςταυτοποίησης έχουν πραγματοποιηθεί από την αστυνομία, τον στρατό και τους εθελοντές της οργάνωσης ΖΑΚΑ. Αναφέρθηκε επίσης ότι μέχρι σήμερα έχουν ταφεί 645 σκοτωμένοι Ισραηλινοί.

 «Μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας με 2 παιδιά, 6 και 7 ετών. Γονείς και παιδιά βασανίστηκαν. Τους έβγαλαν τα μάτια και τους έκοψαν τα δάχτυλα. Μετά, έφαγαν το φαγητό τους», είπαν μεταξύ άλλων οι εθελοντές.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Το Βερολίνο προειδοποιεί τους Γερμανούς να φύγουν από τον Λίβανο

Εκατοντάδες Ισραηλινοί κάθε ηλικίας - μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι - σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια των σαρωτικών επιδρομών της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

Τα βίντεο που αναδύονται από το σημείο δείχνουν τα επακόλουθα της σφαγής - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ