Ρεπορτάζ του CNN, αναφέρει πως οι πρώτες πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κάνουν λόγο για 100 έως 300 νεκρούς από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι πιθανότατα υπήρξαν 100 έως 300 νεκροί από την έκρηξη στο νοσοκομείο Al-Ahli Baptist στη Γάζα, σύμφωνα με μία μη διαβαθμισμένη εκτίμηση που περιήλθε στην κατοχή του CNN.

Mόνο ελαφρές δομικές ζημιές στο νοσοκομείο της Γάζας σύμφωνα με το CNN

Η αξιολόγηση αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών «παρατήρησαν μόνον ελαφρές δομικές ζημιές στο νοσοκομείο», χωρίς να παρατηρηθούν ζημιές στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου και χωρίς κρατήρες πρόσκρουσης.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: "Ανθρωπιστική παύση" ζητά το Ευρωκοινοβούλιο που καταδικάζει τις επιθέσεις της Χαμάς

«Εξακολουθούμε να αξιολογούμε τα πιθανά στοιχεία των θυμάτων και η εκτίμησή μας μπορεί να εξελιχθεί, αλλά αυτός ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει μια συγκλονιστική απώλεια ζωής. Οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους θανάτους όλων των αμάχων και εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα», αναφέρεται στην αξιολόγηση.

Οι εργασίες συνεχίζονται για να επιβεβαιωθεί εάν η έκρηξη προήλθε από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, αναφέρεται στην αξιολόγηση.