Τον κορυφαίο Γάλλο σκόρερ όλων των εποχών (με βάση τον αριθμό τερμάτων σε επίσημους αγώνες) Καρίμ Μπενζεμά, ως άνθρωπο που «συμπαθεί το ριζοσπαστικό ισλάμ», κατηγόρησε η Γαλλίδα πολιτικός Μαρίν Λεπέν, η οποία διεκδίκησε τρεις φορές την προεδρία της χώρας.

Την περασμένη Κυριακή ο Γάλλος επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ έκανε μία δημοσίευση στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter), με μήνυμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

«Οι προσευχές μας πηγαίνουν στους άνθρωπους της Γάζας, για άλλη μια φορά θύματα άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», έγραψε ο 35χρονος παίκτης.

 Τη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δήλωσε, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι CNews, ότι ο Μπενζεμά «έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ενώ η Γαλλίδα γερουσιαστής Βαλερί Μπογέ ζήτησε την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και την επιστροφή της «Χρυσή Μπάλας» από τον Καρίμ Μπενζεμά.

«Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι οι θέσεις του Μπενζεμά κινούνται προς ένα "σκληρό" Ισλάμ, το οποίο συνίσταται στη διάδοση των ισλαμικών κανόνων σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, ιδιαίτερα στον αθλητισμό. Ο επιθετικός αρνήθηκε να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας», δήλωσε ο Ζεράλ Νταρμανέν, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το RMC.

Σε εκπομπή στο προαναφερθέν ραδιόφωνο, η Μαρίν Λεπέν αναφέρθηκε στο θέμα:

 «Δεν έχω ακριβείς πληροφορίες από τον Ζεράλ Νταρμανέν, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κ. Μπενζεμά, ο οποίος δεν ζει πλέον στη Γαλλία, έχει σαφώς συμπάθεια για το πιο ριζοσπαστικό Ισλάμ, το οποίο κάποιοι θα μπορούσαν να αποκαλέσουν ισλαμικό φονταμενταλισμό. Ωστόσο, ποτέ δεν άκουσα τον Ζεράλ Νταρμανέν να ζητεί απαγόρευση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», τόνισε.

 Ο Ιγκ Βιζιέ, δικηγόρος του Καρίμ Μπενζεμά, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών για «ψευδείς πληροφορίες και δημόσιες προσβολές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ