Η δημοφιλής πλατφόρμα Netflix ανέβασε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο το ποσό που θα πρέπει να πληρώνουν οι συνδρομητές της για να παρακολουθούν το περιεχόμενο μπλοκμπάστερ ταινιών και σειρών.

Οι τιμές

Οι νέες τιμές άρχισαν ήδη να ισχύουν σε Αμερική και μερικές χώρες της Ευρώπης. Για παράδειγμα, το κλασικό πακέτο ανεβαίνει από τα 10 στα 12 δολάρια τον μήνα, ενώ αντίστοιχα το Premium πάει από τα 20 στα 23 δολάρια τον μήνα.

Πριν από λίγο καιρό η πλατφόρμα διέκοψε το μοίρασμα των κωδικών πρόσβασης και έτσι έφτασε τα 247,15 εκατομμύρια συνδρομητές, παρουσιάζοντας άνοδο 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το τελευταίο τρίμηνο μόνο προστέθηκαν 8,76 εκατομμύρια συνδρομητές, αριθμός-ρεκόρ για νέες εγγραφές.

«”Παγώσαμε” τις αυξήσεις τιμών για αρκετό καιρό και για να καλύψουμε τις ανάγκες και την παροχή ολοένα και πιο ποιοτικού περιεχομένου στα μέλη μας, σταδιακά τους καλούμε να πληρώσουν κάποια χρήματα παραπάνω».

Προς το παρόν, οι τιμές των συνδρομητικών πακέτων στην Ελλάδα, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν αυξηθεί και κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με την τελευταία αύξηση, δηλαδή το αρχικό πακέτο στα €7,99, το τυπικό στα €10,99 και το πλήρες στα €13.99.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να δουν την αύξηση στη μηνιαία τους συνδρομή και οι Έλληνες.