Το Κατάρ, μία από τις χώρες που έχουν μεσολαβητικό ρόλο στην κρίση των ομήρων της Χαμάς, θεωρεί πιθανή την απελευθέρωση πολύ σύντομα των ομήρων χάρη στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη.

«Σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνείς εταίρους συνεχίζονται οι προσπάθειες για απελευθέρωση κι άλλων ομήρων» ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ. «Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που θα οδηγήσει πολύ σύντομα στην απελευθέρωση των ομήρων, κυρίως των αμάχων», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Χαμάς απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να απελευθερωθούν ισραηλινοί στρατιώτες όσο συνεχίζονται οι επιδρομές του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Χαμάς - Τι είπαν για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπό κράτηση βρίσκονται 210 άνθρωποι ενώ επιπλέον 50 κρατούνται από άλλες ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σε στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ, βρίσκονται οι δύο Αμερικανοϊσραηλινές όμηροι -μάνα και κόρη- που απελευθέρωσε η Χαμάς, για ανθρωπιστικούς λόγους όπως ανεφερε, μετά από μεσολάβηση του Κατάρ. Οι δύο γυναίκες είχαν απαχθεί από κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου.