Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μεταφέροντας μηνύματα για ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης και συνέχισης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, τόνισε την ανάγκη να αποφευχθούν απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές και έναρξης πολιτικού διαλόγου.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, ανέβασε στο «Χ» βίντεο από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νετανιάχου: Φίλε Νίκο, ήρθες στο Ισραήλ στην πιο σκοτεινή στιγμή

Οι δύο άντρες είχαν θερμό εναγκαλισμό, ενώ στη συνέχεια ο Νετανιάχου είπε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι βρίσκεται στο Ισραήλ στην πιο σκοτεινή στιγμή.

«Φίλε Νίκο έρχεσαι στην πιο σκοτεινή στιγμή, είναι μια μάχη του πολιτισμού απέναντι στην βαρβαρότητα, όσα είδαμε στη Γάζα και στις κοινότητές μας είναι απερίγραπτα. Η αγριότητα που έχουμε δει είναι η χειρότερη μετά το Ολοκαύτωμα», ήταν τα λόγια του Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Είχα δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη πριν μια δεκαετία ότι η Χαμάς είναι ISIS, δεν με πίστεψαν, αλλά τώρα ξέρουν ότι είναι χειρότεροι, και όπως είπαν στον Μπάιντεν και τον Σολτς, η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί». 

Ο Νετανιάχου τόνισε στον Κύπριο Πρόεδρο ότι ο κόσμος ενωμένος πολέμησε τους Ναζί, ο πολιτισμένος κόσμος ενώθηκε για να αντιμετωπίσει τον ISIS, και τώρα οι πολιτισμένοι λαοί πρέπει να σταθούν στο πλευρό μας. Και κατέληξε: «Σε ευχαριστώ για την ισχυρή στήριξη από την πρώτη στιγμή».