Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ. Είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι εκεί. Δεν είναι γνωστό –μέχρι στιγμής– αν υπάρχουν θύματα.

Οι εικόνες καταστροφής κυκλοφορούν μέσω των διεθνών ΜΜΕ και των social media μετά τον βομβαρδισμό του σχολείου της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη (UNRWA) από το Ισραήλ, εκεί όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλοί άμαχοι από το σφυροκόπημα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βίντεο, που έχει τραβήξει ένας Παλαιστίνιος, ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά ενώ φαίνεται ο κόσμος να τρέχει να σωθεί από το σημείο του βομβαρδισμού. Ο αέρας έχει γεμίσει σκόνη ενώ ο χώρος – πιθανότατα το προαύλιο του σχολείου – είναι γεμάτος συντρίμμια, μεταξύ των στρωμάτων των προσφύγων.

Άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άλλους ανθρώπους από τα χαλάσματα ενώ στο τέλος του βίντεο 2-3 άνδρες προσπαθούν να σηκώσουν μια γυναίκα. Το πρόσωπό της είναι θολό, πιθανότατα γιατί είναι νεκρή…

Ισραηλινός υπουργός: «Αν η Χεζμπολάχ ανοίξει το μέτωπο στα βόρεια, τότε θα επιτεθούμε και στη Χαμάς»

Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ, δήλωσε ότι εάν η Χεζμπολάχ επιλέξει να ανοίξει ένα μέτωπο στα βόρεια, το Ισραήλ θα επιτεθεί και στο Ιράν. 

«Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν καταλάβουμε ότι σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ, όχι μόνο σε όλα τα μέτωπά μας, θα χτυπήσουμε και το κεφάλι του φιδιού, το Ιράν», είπε ο Μπαρκάτ σε συνέντευξή του στη DailyMail. 

Ο Μπαρκάτ απείλησε επίσης ότι το άνοιγμα ενός μετώπου από την πλευρά της Χεζμπολάχ θα είχε ως αποτέλεσμα το Ισραήλ «να την εξαφανίσει από προσώπου γης».

Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους

Ο ισραηλινός στρατός «πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά, σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα La Tribune με αφορμή τη «σύσκεψη κορυφής για την Ειρήνη» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κάιρο.

Υπενθυμίζοντας τις «κτηνωδίες» που διέπραξαν στις 7 Οκτωβρίου οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος, η Κολονά υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ «έχει προφανώς το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», αλλά έχει επίσης «το καθήκον να σέβεται το διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ότι στην παρούσα φάση πρέπει να εξασφαλιστεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα. Μεταξύ των βασικών ανθρωπιστικών προτεραιοτήτων είναι η πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα» είπε η υπουργός.