Νέα δεδομένα από το ρεπορτάζ των New York Times για το πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ με τη Χαμάς, όσον αφορά τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας. Οι NYT καταδεικνύουν την εκδοχή που παρουσιάζεται από τη Χαμάς, ενώ παράλληλα και το Ισραήλ διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Η Χαμάς αποτυγχάνει να αποδείξει ότι το Ισραήλ χτύπησε νοσοκομείο», αναφέρει η έρευνα του NYT


Με τον τίτλο «η Χαμάς αποτυγχάνει να αποδείξει ότι το Ισραήλ χτύπησε νοσοκομείο», το ρεπορτάζ παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχων της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με τις οποίες δεν βρέθηκαν κομμάτια πυραύλων ή άλλων πυρομαχικών στο σημείο.

Σύμφωνα με τους New York Times, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι «δεν έχει μείνει τίποτα» από τον πύραυλο, ότι έχουν εξαφανιστεί όλα τα ίχνη των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν την έκρηξη.

Παράλληλα,συμπληρώνουν «Έξι ημέρες αφού η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας και για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση δεν έχει παρουσιάσει ή περιγράψει αποδείξεις που να συνδέουν το Ισραήλ με το χτύπημα, λέει ότι δεν μπορεί να βρει τα πυρομαχικά που χτύπησαν το σημείο και έχει αρνηθεί να παράσχει λεπτομέρειες για να υποστηρίξει τον απολογισμό των νεκρών που έδωσε στη δημοσιότητα».

Αλλάζουν τα δεδομένα συνεχώς για τους νεκρούς του νοσοκομείου της Γάζας, σύγχυση με τον πραγματικό αριθμό 

Η εφημερίδα συνεχίζει, τονίζοντας ότι, όσο προκύπτουν νέα στοιχεία που διαψεύδουν τον ισχυρισμό της Χαμάς, οι αρχές της Γάζας αλλάζουν την εκδοχή τους για την έκρηξη. Εκπρόσωποι έδωσαν στη δημοσιότητα αριθμούς νεκρών που κυμαίνονταν από 500 έως 833, πριν καταλήξουν σε 471, προσθέτουν οι Times της Νέας Υόρκης.

Στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου η έκρηξη του πυραύλου και όχι στο ίδιο το νοσοκομείο


Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, επίσης, ότι το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα 471 θύματα, ενώ όλα τα ίχνη του πυραύλου φαινόταν να έχουν εξαφανιστεί από το σημείο της έκρηξης, καθιστώντας αδύνατη την εκτίμηση της προέλευσής του. Θέτοντας περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τους ισχυρισμούς της Χαμάς, ο τόπος πρόσκρουσης αποδείχθηκε ότι ήταν ο χώρος στάθμευσης του νοσοκομείου και όχι το ίδιο το νοσοκομείο, σύμφωνα με τους New York Times.

 Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ: Οδηγίες για χρήση χημικών βομβών εντοπίστηκαν σε σορούς ενόπλων της Χαμάς
 

«Ο πύραυλος έχει διαλυθεί όπως το αλάτι στο νερό», δηλώνουν οι Χαμάς

Παράλληλα, την Κυριακή, η Χαμάς απέρριψε τα αιτήματα των New York Times να δουν οποιαδήποτε διαθέσιμα στοιχεία για τον πύραυλο που είπε ότι έπληξε το νοσοκομείο, ισχυριζόμενη ότι είχε διαλυθεί πέρα από κάθε αναγνώριση. «Ο πύραυλος έχει διαλυθεί όπως το αλάτι στο νερό», δήλωσε ο Ghazi Hamad, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Έχει εξατμιστεί. Τίποτα δεν έχει μείνει».

Ο Salama Maroof, επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χαμάς, δήλωσε σε γραπτό μήνυμα: «Ποιος λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάζουμε τα υπολείμματα κάθε ρουκέτας που σκοτώνει τον λαό μας; Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να έρθετε να ερευνήσετε και να επιβεβαιώσετε μόνοι σας από τα στοιχεία που διαθέτουμε».