Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines, στις ΗΠΑ, όταν πιλότος –που ήταν εκτός υπηρεσίας- κατηγορείται για 83 απόπειρες δολοφονίας, όταν επιχείρησε να οδηγήσει σε συντριβή ένα επιβατικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας ο ύποπτος –που σύμφωνα με έγγραφο της αστυνομίας, πρόκειται για τον 44χρονο Joseph David Emerson- καθόταν στο πιλοτήριο της πτήσης πίσω από τον κυβερνήτη και τον πρώτο αξιωματικό.

Η πτήση εκτελούσε δρομολόγιο από το Έβερετ της Ουάσιγκτον προς το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, με 80 επιβάτες. Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και ο ύποπτος ακινητοποιήθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Τα μέλη του πληρώματος της πτήσης 2059 της Alaska Airlines ανέφεραν το περιστατικό στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

«Έχουμε τον τύπο που προσπαθεί να κλείσει τους κινητήρες έξω από το πιλοτήριο»

 Σε μια ηχογράφηση της επικοινωνίας του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ένας από τους πιλότους ακούγεται να λέει: «Έχουμε τον τύπο που προσπάθησε να κλείσει τους κινητήρες έξω από το πιλοτήριο...».

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί στις 17:25 τοπική ώρα και να φτάσει στο Σαν Φρανσίσκο στις 19:30. Ωστόσο, η πτήση εκτράπηκε προς το Πόρτλαντ και τελικά απογειώθηκε από εκεί για τον προορισμό της στις 19:18.