Η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποιεί το Ιράν και άλλες πλευρές που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για επιθέσεις κατά των δυνάμεων και του προσωπικού των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή: «Μην το κάνετε».

Ειδικότερα, ο συντονιστής στρατηγικής επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, έκανε λόγο για «έξαρση των επιθέσεων με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν εναντίον στρατιωτικών βάσεων που στεγάζουν προσωπικό των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία».

«Γνωρίζουμε ότι το Ιράν συνεχίζει να υποστηρίζει τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ. Και γνωρίζουμε ότι το Ιράν παρακολουθεί στενά και σε ορισμένες περιπτώσεις διευκολύνει ενεργά αυτές τις επιθέσεις και υποκινεί άλλους που μπορεί να θέλουν να εκμεταλλευτούν τη σύγκρουση για το δικό τους καλό ή για το καλό του Ιράν» πρόσθεσε.

ΗΠΑ: Θα απαντήσουμε στις απειλές

Ο συντονιστής στρατηγικής επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ΗΠΑ στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δύο ομάδων κρούσης αεροπλανοφόρων στη Μέση Ανατολή και της απόκρουσης επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους:

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία απειλή κατά των συμφερόντων μας στην περιοχή να περάσει χωρίς απάντηση. Αποδείξαμε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χρησιμοποιήσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε αυτά τα συμφέροντα και αυτές οι δυνατότητες γίνονται μεγαλύτερες και καλύτερες κάθε μέρα».

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι το μήνυμά μας προς κάθε εχθρικό παράγοντα που επιδιώκει να κλιμακώσει ή να διευρύνει αυτή τη σύγκρουση είναι πολύ απλό: "Μην το κάνετε"», είπε ο Κίρμπι.