Και οι γυναίκες κομάντο αναμένεται να επιτελέσουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου στο Ισραήλ, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Star. 

Σε αυτό αναφέρεται ότι οι γυναίκες κομάντο θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις χερσαίες επιχειρήσεις, όπως και όλες οι ειδικές δυνάμεις, που αποτελούν την ελίτ του ισραηλινού στρατού. Ποιες είναι οι πιο επίλεκτες μονάδες του IDF, που θα κληθούν να ξετρυπώσουν και να εξοντώσουν μέσα από τα δαιδαλώδη τούνελ της Γάζας τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επιχειρούν ήδη υπό άκρα μυστικότητα οι μονάδες-ελίτ των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μεγάλη χερσαία επέμβαση του Ισραηλινού Τακτικού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι γυναίκες κομάντο των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ που έχουν ήδη αναλάβει δράση για την εξόντωση των ηγετικών στελεχών της Χαμάς.







«Αυτές οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ θεωρούνται ότι είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, διεξαγάγουν επιχειρήσεις που βλέπουμε στον κινηματογράφο, όπως οι ταινίες του Mission Impossible», σχολίαστε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπαλτζώης.

Ισραήλ: Ποιες είναι οι μονάδες-ελίτ των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων
Ήδη στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα βρίσκονται οι εξής μονάδες - ελίτ του IDF:

Ντουβντεβάν: Αντιτρομοκρατική μονάδα, τα μέλη της μιλούν την αραβική γλώσσα
Γιάμαμ: Αν και τυπικά ανήκει στην αστυνομία του Ισραήλ, αποτελείται από απόστρατους των Ειδικών Δυνάμεων
Σαγετέτ 13: Οι σκληροί «βατραχάνθρωποι»
Ματκάλ: Ειδικές Στρατιωτικές Επιχειρήσεις - διεξάγει βαθιά αναγνώριση πίσω από τις γραμμές του εχθρού για την απόκτηση στρατηγικών πληροφοριών.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βρέθηκαν χάπια Captagon στα μέλη της Χαμάς

Ναρκωτικό ονόματι Captagon στο οποίο εμπλέκονται, σύμφωνα με την «Jerusalem Post» , η Χεζμπολάχ και η Συρία, φέρεται να είχαν πάρει οι εξτρεμιστές της Χαμάς κατά τη διάρκεια της εισβολής στο νότιο Ισραήλ, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, την πρώτη πράξη του πολέμου στη χώρα. 

Το ναρκωτικό, που δίνει σε όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν φρικαστικές πράξεις την... έλλειψη συνείδησης που χρειάζεται, παράγεται στη νότια Ευρώπη

Έχει χαρακτηριστεί και «κοκαΐνη των φτωχών», και οι χρήστες του βρίσκονται για πολλή ώρα σε διέγερση. Επιπλέον, τους κόβει την όρεξη και τον ύπνο, ενώ τους «μπολιάζει» με απάθεια και αδιαφορία τέτοια, που εγκληματούν δίχως συνείδηση. Αυτό φαίνεται ότι έγινε εκμεταλλεύσιμο από τη Χαμάς και οδήγησε στον πόλεμο στο Ισραήλ

Αρχικά το Captagon δινόταν για τις διαταραχές της προσοχής, τη ναρκοληψία και την κατάθλιψη, όμως γρήγορα άρχισε να κυκλοφορεί σαν ναρκωτικό γιατί είναι εθιστικό, εύκολο στην παρασκευή και φτηνό. Κοστίζει μόλις ένα με δύο δολάρια το χάπι στις φτωχές χώρες.

Έγινε ευρύτερα γνωστό το 2015, όταν βρέθηκε να το χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες του ISIS για να μετριάζει το φόβο τους πριν τις τρομοκρατικές πράξεις. Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει υποχωρήσει, αλλά το χάπι εξακολουθεί να κυκλοφορεί, κυρίως ανάμεσα στα φτωχότερα στρώματα. Η Γάζα είναι μάλιστα μια από τις μεγάλες αγορές, καθώς το Captagon είναι δημοφιλές ανάμεσα στους νέους. Κυκλοφορεί, όμως, και μεταξύ των αμάχων στις εμπόλεμες ζώνες.


«Το Captagon ξεκίνησε ως ψυχιατρικό φάρμακο, καταργήθηκε και κατέληξε ως ναρκωτικό των τζιχαντιστών για να τους δίνει "χημικό κουράγιο" που επηρρεάζει τον ψυχισμό για να μειώνει τις αναστολές για τις βιαιότητές τους. Πρόκειται τη λεγόμενη ναρκο-τρομοκρατία», επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Χρήστος Λιάπης, ψυχίατρος και πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πώς σχετίζεται η Συρία στην παραγωγή του Captagon


Η Χεζμπολάχ φέρεται να εμπλέκεται πίσω από τη μαζική παραγωγή του, όπως τόνισε η «Jerusalem Post», όμως φαίνεται ότι συμμετέχει και ο αδελφός του ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, η οικογένεια του οποίου κατευθύνει την παρασκευή χαπιών.

Αποδεικνύεται, δε, τεράστια πηγή εσόδων για την Οικονομία της Συρίας. Το 2020 τα παράνομα έσοδα από την πώληση του χαπιού έφταναν τα 3,5 δισ. δολάρια έναντι των 700 εκατ. δολαρίων από τις νόμιμες εξαγωγές.

Αλλά ακόμα και αυτοί οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση, καθώς μόνο στη Σαουδική Αραβία καταναλώνονται πάνω από 600 εκατ. χάπια το χρόνο, δημιουργώντας μια αγορά 9-12 δισ. δολαρίων τον χρόνο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κλασματικά οι διωκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει... μηδέν φορτία. Οι επιτυχίες των διωκτικών Αρχών -και στην Ελλάδα- στον εντοπισμό φορτίων μοιάζουν μικρές. Πέρυσι εντοπίστηκαν 250 εκατ. χάπια, 18 φορές περισσότερα από πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ φέτος μια ποσότητα 1,5 τόνου χαπιών εντοπίστηκε στο Ντουμπάι.