Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε για τους 105 συλληφθέντες και προφυλακισμένους χούλιγκαν το πόρισμα της υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, αναφορικά με τα ευρήματα από το πεδίο της μάχης στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου.

Μια σειρά από σοβαρότατα στοιχεία, τα οποία καταγράφηκαν στην «ON time» τις προηγούμενες ημέρες, κινητοποιούν τους δικαστικούς μηχανισμούς και πλέον έρχονται σωρηδόν οι κλήσεις για συμπληρωματικές καταθέσεις από τους 102 Κροάτες -κυρίως- και Έλληνες χούλιγκαν που πήραν μέρος. Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα, ο ένας μετά τον άλλο θα παρελάσουν μπροστά από την ανακρίτρια, με σκοπό να δώσουν διευκρινίσεις για συγκεκριμένα συμπεράσματα της ΔΕΕ σχετικά με μαχαίρια, φωτοβολίδες, στειλιάρια που είναι ποτισμένα από το αίμα του άτυχου, Μιχάλη Κατσουρή.

Η έκθεση της ΔΕΕ, η οποία αποτελείται από συνολικά 81 σελίδες, αναφέρει ένα προς ένα τα 271 πειστήρια που βρέθηκαν γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέχρι και έξω από ανθοπωλείο στα Άνω Πατήσια. Απ’ όλα αυτά ξεχωρίζουν τέσσερα αντικείμενα: Δύο μαχαίρια, μία φωτοβολίδα στιλ «πυρσού» και ένα φαρδύ κομμάτι ξύλο. Σε όλα τα παραπάνω αντικείμενα βρέθηκε DNA του αδικοχαμένου 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Σαφώς μιλάμε για κηλίδες αίματος, ωστόσο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν υπάρχει DNA των χρηστών αυτών των αντικειμένων. Υπάρχουν δείγματα, ωστόσο η διασταύρωσή τους δεν έχει φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και 30 ακόμη αντικείμενα τα οποία δεν φαίνεται να έχουν άμεση σχέση με το θάνατο του Μιχάλη, ωστόσο αφορούν τα επεισόδια αυτά καθαυτά. Οι Αρχές κατάφεραν να εξακριβώσουν τη σχέση των αντικειμένων με συγκεκριμένους ήδη προφυλακισθέντες και ως εκ τούτου η δική τους θέση δυσχεραίνεται και επιβεβαιώνεται η εμπλοκή τους στα επεισόδια.

Σημειώνεται πως αυτή η εξέλιξη θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο «ξεκαθάρισμα» των προφυλακισθέντων, καθώς για όσους υπάρχουν ενδείξεις πως η συμμετοχή τους είναι από αμελητέα έως ανύπαρκτη, ενδέχεται να αποφασιστεί αποφυλάκιση υπό όρους. Να συμπληρώσουμε, όμως, πως η ΕΛΑΣ έχει ήδη στείλει σήμα στις κροατικές αρχές για την έκδοση τουλάχιστον 12 Κροατών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις πως έλαβαν μέρος στα επεισόδια και κατάφεραν να διαφύγουν. Οι αντίστοιχες Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη οκτώ εξ αυτών.

Σημαντικό είναι, πάντως, το γεγονός πως η ιατροδικαστική έκθεση περιγράφει ξεκάθαρα δολοφονική επίθεση, αναλύοντας τα τραύματα στο σώμα του Μιχάλη: «Με βάση τα στοιχεία του τραύματος που προκάλεσε το θάνατο, η φορά της πλήξης είναι από άνω και έσω του βραχίονα προς τα κάτω και έξω. Με δεδομένο το βάθος του τραύματος (6-7 εκ.), το μήκος του νύσσοντος – τέμνοντος οργάνου, θεωρείται ότι είναι τουλάχιστον 6 εκ. Το βάθος του τραύματος (6-7 εκ.), σε συνδυασμό με την πορεία του τραυματικού πόρου εντός μυϊκής μάζας, καταδεικνύουν ισχυρά και σφοδρότατη πλήξη» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι ιατροδικαστές.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime