Νέες απειλές εκτόξευσε ο στενότερος συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προαναγγέλλοντας μια ξαφνική επέμβαση της Τουρκίας στη Γάζα.


Μπαχτσελί: Ή θα έρθει η εκεχειρία ή θα παρέμβει η Τουρκία με κάθε σκληρό τρόπο

Παράλληλα, ο Μπαχτσελί προειδοποίησε ότι «ή θα έρθει η εκεχειρία ή θα παρέμβει η Τουρκία με κάθε σκληρό και αποτελεσματικό τρόπο».

«Αν χρειαστεί να πάμε στη Γάζα, κανένας να μην ανησυχεί. Με τη βοήθεια του Θεού, με τον θαυμασμό στο τέμενος του Αλ Ακσα, ξέρουμε πολύ καλά να πηγαίνουμε οπουδήποτε αν χρειαστεί κι αυτό πριν το ξημέρωμα! Να μην πεθαίνουν τα παιδιά, να μην πεθαίνουν τα μωρά και οι γυναίκες. Να καταστραφούν οι τύραννοι, κατάρα στους σφαγείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Διαβάστε εδώ: Συγκλονίζουν οι πολεμικοί ανταποκριτές στο Ισραήλ στα "Π": "Φόβος, οργή και νεκροί παντού"

«Δεν υπάρχει καμία ελπίδα από την Ισλαμική Διάσκεψη, δεν βγήκε κανενα αποτέλεσμα από την Διάσκεψη Ειρήνης στο Κάιρο για τη Γάζα. Τα ισλαμικά κράτη παρακολουθούν ανήμπορα τον βομβαρδισμό της Γάζας. Άρα η προστασία της Γάζας είναι ευθύνη του τουρκικού λαού. Ή θα επιτευχθεί εκεχειρία και ολες οι πλευρές θα κάτσουν στο τραπέζι για τη λύση των δυο κρατών ή η Τουρκία θα λάβει υπόψιν όλες τις πιθανότητες για την προστασία της Γάζας με τον πιο σκληρό, αποτελεσματικό και ανώτερο τρόπο», κατέληξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.