Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς. Την ίδια ώρα, εντείνεται η αγωνία για την τύχη των ομήρων που κρατάει η Χαμάς με τους συγγενείς να πιέζουν τον ισραηλινό στρατό να λάβει μέτρα για την επιστροφή των αιχμαλώτων στις οικογένειές τους.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ- Βίντεο με ανακρίσεις μελών της Χαμάς: Μας έταξαν ένα σπίτι και 10.000 δολάρια για κάθε όμηρο

Έτσι, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε μία νέα ενέργεια, ρίχνοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέιγ βολάν στη Λωρίδα της Γάζας από στρατιωτικά αεροπλάνα, με τα οποία έτσι καλεί τους κατοίκους να γνωστοποιήσουν έναντι οικονομικής αμοιβής οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχουν για τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τα φέιγ-βολάν που έριξαν τα ισραηλινά αεροσκάφη

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τα φέιγ-βολάν που έριξαν τα ισραηλινά αεροσκάφη, που κατέληξαν στο έδαφος της Χαν-Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. «Αν θέλετε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και για τα παιδιά σας, κάντε το καλό και στείλτε μας ασφαλείς και χρήσιμες πληροφορίες για τα πρόσωπα που απήχθησαν και βρίσκονται ενδεχομένως στη ζώνη σας», έγραφαν στα αραβικά.

«Σας εγγυόμαστε πλήρη διακριτικότητα και οικονομική ανταμοιβή» λέει ο ισραηλινός στρατός

«Ο ισραηλινός στρατός σας υπόσχεται να κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει την ασφάλεια τη δική σας και των εστιών σας, καθώς και μια οικονομική ανταμοιβή», προστίθεται στο φέιγ-βολάν. «Σας εγγυόμαστε πλήρη διακριτικότητα».

Στο έγγραφο υπάρχουν ένας αριθμός τηλεφώνου και διευθύνσεις στις εφαρμογές μηνυμάτων Telegram, Whatsapp και Signal, μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις για να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με τους ομήρους.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου για τα φείγ-βολάν, ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως.

Περίπου 220 αιχμάλωτοι, ισραηλινοί, ξένοι ή με διπλή υπηκοότητα απήχθησαν από μέλη της Χαμάς στη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, άμαχοι στην πλειονότητά τους.

Από τότε ο ισραηλινός στρατός επιδίδεται σε ανελέητο σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για την εισβολή. Η Χαμάς ανακοίνωσε εχθές ότι από την αρχή του πολέμου έχουν σκοτωθεί 5.000 Παλαιστίνιοι.