Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των σηράγγων της Χαμάς, κέντρων διοίκησης, τοποθεσιών αποθήκευσης όπλων και σημείων εκτόξευσης όλμων και αντιαρματικών πυραύλων.

Το IDF αναφέρει ότι τα πλήγματα στόχευαν επίσης πολεμικές αίθουσες, υποδομές και κέντρα διοίκησης που ανήκουν στον λεγόμενο επιχειρησιακό μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της Χαμάς.

Σύμφωνα με το IDF, ο επιχειρησιακός μηχανισμός έκτακτης ανάγκης της Χαμάς είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία αποκλεισμών που εμποδίζουν τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν από τη βόρεια Γάζα προς τα νότια. Μάλιστα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Επίσης, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησαν επίθεση με drone κοντά στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη. Όπως είπε το Ισραήλ, απαντούσε σε «ένοπλους τρομοκράτες» που «πυροβόλησαν και πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας». Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, δήλωσε ο διευθυντής του Κυβερνητικού Νοσοκομείου Τζενίν.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου σε 103 και υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την αρχή της επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου.

Από τις αεροπορικές επιδρομές το βράδυ η κυβέρνηση της Χαμάς ανέφερε ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και «εκατοντάδες τραυματίστηκαν», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Συνάντηση ηγετών της Χεζμπολάχ, της Ισλαμικής Τζιχάντ και της Χαμάς

Ρουκέτες με στόχους στην Ασκελόν εκτοξεύθηκαν το πρωί της Τετάρτης από τη Γάζα χωρίς να υπάρχουν αναφορές για απώλειες.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, συναντήθηκε στη Βηρυτό με εκπροσώπους της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ. Οι συνομιλίες αφορούσαν τα επόμενα βήματα της «αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν τον Νασράλα να συναντά τον αναπληρωτή αρχηγό της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρούρι και τον ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ Ζιάντ Ναχαλέχ.


Η τηλεόραση Al-Manar που ανήκει στη Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι ο Χασάν Νασράλα και οι άλλοι δύο ηγέτες αξιολόγησαν τα επόμενα βήματα «αντίστασης» που πρέπει να ακολουθήσουν για να «επιτευχθεί πραγματική νίκη» στη Γάζα.

«Η σύνοδος (...) αξιολόγησε τις θέσεις που λαμβάνονται διεθνώς και τι θα πρέπει να κάνει ο Άξονας της Αντίστασης», επισήμαινε τίτλος του al-Manar, ο οποίος αναφερόταν σε συμμαχία ανάμεσα στο Ιράν, παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις, τη Συρία, την Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες παρατάξεις.