Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτοντας το πρόσωπο του εκπροσώπου της Χαμάς, Αμπού Ομπάιντα. Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι ο εκπρόσωπος της Χαμάς ονομάζεται Χουντχαΐφα Καχλούτ.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

«Αυτός είναι ο Χουντχαΐφα Καχλούτ ο οποίος κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Αμπού Ομπάιντα και πίσω από το κόκκινο κεφιγιέ του, ακριβώς όπως η Χαμάς κρύβεται πίσω από πολιτικά κτίρια για να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το Ισραήλ», γράφει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα του πρώην Twitter (X) ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) για τα αραβικά Μέσα Ενημέρωσης, Avichay Adraee.

«Αυτός και άλλοι ηγέτες της Χαμάς-ISIS αρέσκονται να κρύβονται μέσα σε σήραγγες και πίσω από γυναίκες και παιδιά, καθώς και πίσω από μάσκες και σκιές. Χουντχαΐφα Καχλούτ, έχεις αποκαλυφθεί. Ήρθε η ώρα να πέσει η κάλυψη», προσθέτει στην ανάρτηση.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ήδη ισχυριστεί ότι αποκάλυψε την ταυτότητα του Αμπού Ομπάιντα μία φορά στο παρελθόν -το 2014-, οπότε η απόφαση να το κάνουν ξανά ίσως είναι μία έμμεση απειλή εναντίον του, σχολιάζουν οι Times of Israel.