Το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο “Tonnerre“ απέπλευσε σήμερα για τη Γάζα. Αναμένεται να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις διάσωσης για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.  Ειδικότερα, το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Τουλόν, στη νότια Γαλλία, κοντά στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας), με προορισμό την Γάζα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι ένα πλοίο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού θα πάει να «υποστηρίξει τα νοσοκομεία» της Γάζας.

Ένα γαλλικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί επίσης την Πέμπτη στην Αίγυπτο για να παραδώσει ιατρικό υλικό, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι «θα ακολουθήσουν άλλα». 

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Νοσοκομείο βυθισμένο στο σκοτάδι - Φωτίζουν τον δρόμο με τα τηλέφωνα

Το “Tonnerre” στη Γάζα

Το “Tonnerre” είναι μεγάλο πολεμικό πλοίο της κλάσης Mistral (κλάση πλοίων αποβατικής κρούσης). Τα πλοία αυτά έχουν μήκος 199 μέτρα, είναι “αμφίβια ελικοπτεροφόρα” και ικανά να διεξάγουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων, μεταφοράς, ακόμη και απομάκρυνσης ασθενών και ιατρικής υποστήριξης με αμφίβια και αεροπορικά μέσα”, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP