Με βόμβες παλεύουν οι πολίτες στη Γάζα και στα νοσοκομεία οι γιατροί δίνουν την δική τους μάχη προκειμένου να σώσουν τις ζωές των χιλιάδων τραυματιών που φτάνουν καθημερινά εκεί. Δυστυχώς, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γάζας είναι τραγική και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν στους γιατρούς να κάνουν όσα μπορούν να  σώσουν ανθρώπινες ζωές. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγικοί όταν στα νοσοκομεία της Γάζας φτάνουν άμαχοι και μικρά παιδιά, τα οποία χρειάζονται χειρουργείο ή οποιαδήποτε άλλη φροντίδα.

Διαβάστε επίσης: To Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα μέχρι να στείλουν αντιπυραυλικά οι ΗΠΑ

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος κατέγραψε ένα ασθενοφόρο να φτάνει στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Beit Lahiya μέσα στο σκοτάδι, με το προσωπικό να φωτίζει το δρόμο με τους φακούς των κινητών τηλεφώνων.

Χωρίς εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Γάζας

Τα νοσοκομεία στη Γάζα έχουν ξεμείνει από καύσιμα για την τροφοδοσία των γεννητριών, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι κρίσιμος εξοπλισμός, όπως οι θερμοκοιτίδες για τα νεογέννητα κινδυνεύει να σταματήσει.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι 40 ιατρικά κέντρα στη Γάζα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, εν μέσω εμπόλεμης κατάστασης, με τους βομβαρδισμούς και τις εκτοπίσεις να ασκούν τεράστια πίεση στο σύστημα.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Οι πέντε λόγοι που δεν έχει εξαπολύσει τη χερσαία επίθεση, σύμφωνα με το Sky News

Το ιδιωτικό νοσοκομείο της Ινδονησίας, το μεγαλύτερο στη βόρεια Γάζα, δήλωσε την Τρίτη ότι είχε απενεργοποιήσει τα περισσότερα τμήματα του, εκτός από κάποια τελευταία ζωτικής σημασίας, όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.