Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το μακελειό στο Μέιν των ΗΠΑ, όπου ο δράστης σκότωσε 22 άτομα και τραυμάτισε άλλα 60 με το όπλο του.

Μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού στις ΗΠΑ περιγράφουν πώς κατάφεραν να γλιτώσουν από τον δράστη, καθώς εκείνος πλησίαζε με το όπλο στα χέρια και πυροβολούσε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Πώς γλίτωσε μάρτυρας του μακελειού στις ΗΠΑ

«Ήμασταν μέσα. Μια συνηθισμένη βραδιά μπόουλινγκ και από το πουθενά μπήκε μέσα και ακούστηκε ένας δυνατός κρότος», δήλωσε στο ABC News ένας αυτόπτης μάρτυρας των πυροβολισμών στις ΗΠΑ, ονόματι Μπράντον, το επώνυμο του οποίου δεν έγινε γνωστό.

Ο Μπράντον είπε ότι άκουσε 10 πυροβολισμούς πριν τρέξει κατά μήκος της πίστας ξυπόλυτος, για να γλιστρήσει στον χώρο όπου φυλάσσονται οι κορύνες του μπόουλινγκ και να σκαρφαλώσει μέσα για να είναι ασφαλής. Είπε ότι ο ένοπλος βρισκόταν «πιθανώς 15 μέτρα πίσω του» όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

 «Νόμιζα ότι ήταν ένα μπαλόνι. Είχα γυρίσει την πλάτη μου στην πόρτα. Μόλις γύρισα και είδα ότι δεν ήταν μπαλόνι, είδα ότι κρατούσε όπλο. Κρύφτηκα εκεί που είναι οι κορύνες και σκαρφάλωσα στο μηχάνημα και ήμουν εκεί για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί», πρόσθεσε.

«Έβαζα τα παπούτσια μου για μπόουλινγκ όταν άρχισε. Ήμουν ξυπόλυτος για πέντε ώρες».

 "Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έτρωγα σφαίρα στο πόδι", λέει τραυματίας των πυροβολισμών στο Μέιν

Η Μέγκαν Χάτσινσον, άλλη μάρτυρας των πυροβολισμών στις ΗΠΑ, δήλωσε: «Ήμασταν πολύ φοβισμένοι και δεν ξέραμε, δεν ξέραμε τι να κάνουμε, τι να περιμένουμε από αυτό. Ξέρετε, τίποτα τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί εδώ. Οχυρωθήκαμε εκεί μέσα και ένας άλλος γονέας ήταν στο δωμάτιο μαζί μου. Είχε ένα τηλέφωνο και κάλεσε το 911».

 «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μεγάλωνα και θα έτρωγα μία σφαίρα στο πόδι μου», δήλωσε η Zoey Levesque, η οποία τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς το βράδυ της Τετάρτης. «Γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι; Ανησυχούσα περισσότερο για το αν θα ζήσω και αν θα τα καταφέρω να φύγω από εδώ. Τι θα συμβεί; Θα έρθουν οι αστυνομικοί;».

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στις ΗΠΑ: Άφαντος ο δράστης της τριπλής επίθεσης στο Μέιν - Επικίνδυνος και με στρατιωτική εμπειρία

Μάρτυρας του μακελειού στο Μέιν: "Ένιωσα σαν να κράτησε μια ολόκληρη ζωή, όλοι έκλαιγαν με λυγμούς"

Το ABC News μεταδίδει συνέντευξη με αυτόπτη μάρτυρα των πυροβολισμών στην αίθουσα μπόουλινγκ στο Λιούιστον. Η Riley Dumont δήλωσε ότι βρισκόταν εκεί επειδή η κόρη της συμμετείχε σε ένα παιδικό πρωτάθλημα μπόουλινγκ. «Ήμουν ξαπλωμένη πάνω στην κόρη μου. Η μητέρα μου ήταν ξαπλωμένη πάνω μου», είπε η Riley Dumont.

Είπε στο δίκτυο ότι «ένιωσα σαν να κράτησε μια ολόκληρη ζωή… Θυμάμαι μόνο τους ανθρώπους να κλαίνε, δεν ούρλιαζαν, μόνο έκλαιγαν με λυγμούς, και η μαμά μου κι εγώ προσπαθούσαμε να τους κρατήσουμε όλους ήσυχους».

Είπε ότι ο πατέρας της, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, «ανέλαβε δράση εκείνη τη στιγμή και μας μάζεψε όλους και φρόντισε να είμαστε όλοι ασφαλείς. Έβαλε προστασία μπροστά μας, όπως τραπέζια και ένα μεγάλο παγκάκι, πίσω από τα οποία κρύβονταν τα παιδιά».


Έφηβοι μεταξύ των μαρτύρων των πυροβολισμών

Ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης Όμπερν του Λιούιστον δήλωσε ότι οι μάρτυρες των πυροβολισμών ανακρίθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κέντρο επανένωσης.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από πυροβολισμούς ενόπλου σε 3 μέρη στο Μέιν - Κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης

Ο Jason J. Levesque δήλωσε ότι οι μάρτυρες ήταν όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων εφήβων.

 «Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στοιχεία και να ακολουθηθεί το κατάλληλο πρωτόκολλο», δήλωσε.

Είπε ότι πολλοί μάρτυρες ήταν σε κατάσταση σοκ και υπήρχε «φόβος και πανικός» μεταξύ των ανθρώπων που αναζητούσαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

 «Έχουμε μια πραγματικά ισχυρή κοινότητα. Έχουμε ξεπεράσει πολλά και θα ξεπεράσουμε κι αυτό», δήλωσε ο κ. Levesque.