Νέο πλήγμα στη Χαμάς ανακοίνωσε ότι κατάφερε ο στρατός του Ισράηλ. Ειδικότερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον αναπληρωτή επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Χαμάς, τον Shadi Barud. «Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και της υπηρεσίας ασφαλείας «Σιν Μπετ» του Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) και η υπηρεσία ασφαλείας «Σιν Μπετ», «ο Shadi Barud σχεδίασε τη δολοφονική επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου μαζί με τον ηγέτη της Χαμάς, Yahya Sinwar».

Ο Barud είχε διατελέσει στο παρελθόν αρχηγός τάγματος στην περιοχή Khan Yunis και συμμετείχε στον σχεδιασμό πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών. Στη συνέχεια, έλαβε διάφορες θέσεις στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Αποφασισμένος για όλα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: 'Η εμείς ή αυτοί...

 «Ο Shadi Barud, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς, εξοντώθηκε από αεροπορική επιδρομή του IDF.

Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και σε αμέτρητες άλλες φονικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά των Ισραηλινών.


Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε και να εξολοθρεύουμε τους ηγέτες και στελέχη της Χαμάς που ευθύνονται για τις βάρβαρες επιθέσεις», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των IDF και «Σιν Μπετ».

 Δείτε σχετική ανάρτηση των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις):