Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε έξω από ένα λύκειο της Βαλτιμόρης, στις ΗΠΑ, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρεις ανήλικοι.

Οι έφηβοι τραυματίστηκαν έξω από λύκειο της δυτικής Βαλτιμόρης περίπου την ώρα που άρχιζαν τα μαθήματα το πρωί της Παρασκευής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι πυροβολισμοί είναι ένα ακόμα περιστατικό έξαρσης της βίας ανηλίκων που μαστίζει φέτος την πόλη, συμπεριλαμβανομένων αρκετών περιπτώσεων μαθητών δημόσιων σχολείων της Βαλτιμόρης που πυροβολήθηκαν μέσα ή κοντά σε σχολικές εγκαταστάσεις, μεταδίδει το αμερικανικό ABCnews.


Εκτός κινδύνου οι τρεις ανήλικοι τραυματίες

Οι τρεις ανήλικοι έφεραν τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της Βαλτιμόρης, Κέβιν Τζόουνς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον τόπο του συμβάντος.

«Υπήρξε μια πιθανή σύρραξη και στη συνέχεια υπήρξε η εκπυρσοκρότηση ενός όπλου», δήλωσε ο Τζόουνς.

Στον απόηχο των πυροβολισμών, οι οποίοι αναφέρθηκαν λίγο πριν από τις 8 το πρωί, γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο. Πολλοί συλλυπήθηκαν ο ένας τον άλλον περιμένοντας τα παιδιά τους, λέγοντας ότι το τραύμα ενός ακόμη πυροβολισμού με πρωταγωνιστές νέους της Βαλτιμόρης ήταν πολύ μεγάλο.

«Είμαστε απλά άναυδοι αυτή τη στιγμή» δήλωσε μια μητέρα, η οποία είχε πάρει τον γιο της από το σχολείο, αλλά περίμενε ακόμα τη μικρότερη αδελφή της.

Δήλωσε ότι οι διευθυντές του σχολείου δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν η αδελφή της βρισκόταν μέσα στο κτίριο.

Bαλτιμόρη: Δύο από τους τρεις τραυματίες ήταν μαθητές του σχολείου

Η εκπρόσωπος των σχολείων της Βαλτιμόρης, Σέρι Κρίστιαν, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι είχαν έρθει σε επαφή με τους γονείς των τραυματισμένων μαθητών νωρίτερα το πρωί. Είπε ότι ειδοποίησαν επίσης όλους τους γονείς του Κάρβερ μέσω αυτοματοποιημένων τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης δήλωσε ότι δύο από τα θύματα ήταν μαθητές του σχολείου. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ ένα τρίτο θύμα πήγε με τα πόδια.

Το επαγγελματικό σχολείο βρίσκεται σε μια γειτονιά της δυτικής Βαλτιμόρης που εδώ και καιρό υποφέρει από φτώχεια και κύκλο βίας. Ένας πυροβολισμός τον Σεπτέμβριο του 2022, επίσης έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, άφησε έναν ακόμη μαθητή τραυματία.