Νέα παρέμβαση με πύρινες δηλώσεις έκανε ο Ερντογάν σε συλλαλητήριο στην Κωνσταντινούπολη υπέρ των Παλαιστινίων. Ειδικότερα, χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους σε μαζική διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επαναλαμβάνει ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

 «Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό. (…) Το Ισραήλ είναι κατακτητής, ο Ερντογάν μιλάει καθαρά γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του φορώντας το μαντίλι της Παλαιστίνης.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την αλληλεγγύη που έδειξαν στους Παλαιστίνιους επισημαίνοντας ότι καρδιές όλων είναι ραγισμένες εξαιτίας όσων συμβαίνουν στη Γάζα.

 «Σας ευχαριστώ όλους για την αλληλεγγύη που δείξατε στους Παλαιστίνιους. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες εξαιτίας αυτού που συμβαίνει στη Γάζα. Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις φρικαλεότητες στην Παλαιστίνη», ήταν τα λόγια του Τούρκου προέδρου προς το πλήθος που κρατούσε και σημαίες της Παλαιστίνης.


Ο Ερντογάν «δείχνει» την Δύση για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι είναι «ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα».

 «Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης», είπε ο Ερντογάν.