Ενώ επίκειται νέα επιχείρηση στη Γάζα, στο πιο κρίσιμο σημείο του πολέμου στο Ισραήλ, τα στιγμιότυπα από τις μάχες των IDF με τη Χαμάς αναδεικνύουν την απόλυτη τραχύτητα. 

Συγκεκριμένα, με τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας να μην έχουν σταματήσει, οι ένοπλοι της Χαμάς να πυροβολούν εναντίον στρατιωτών, ανάφεραν στα social media οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), που παρέχουν σταθερή ενημέρωση από την πλευρά τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ισραήλ.

«Τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον (Ισραηλινών) στρατιωτών, σκοτώθηκαν, καθώς και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην περιοχή Ζικίμ» στο νότιο Ισραήλ, γράφουν χαρακτηριστικά.



Οι μάχες είναι σκληρές και όπως έλεγε το Σάββατο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πόλεμος θα έχει διάρκεια και θα είναι δύσκολος.

Να σημειωθεί ότι μέσα από το Telegram των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κασάμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς γίνεται αναφορά για συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, υποστηρίζοντας ότι έστησαν ενέδρα στην περιοχή στα ισραηλινά στρατεύματα.

Παράλληλα οι ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που, όπως ισχυρίζονται, έδειχνε τα άρματα μάχης και άλλα οχήματά τους μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλα πλάνα δείχνουν αεροπορικές επιδρομές στο Μπέιτ Χανούν, στη βορειοανατολική γωνία της Λωρίδας.



Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυξάνονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, βομβαρδίζει το Τελ Αβίβ με ρουκέτες η Χαμάς

Την ίδια ώρα, ο πόλεμος βρίσκεται στο σημείο που το Ισραήλ κλιμακώνει την περικύκλωση. της Γάζας. Η Χαμάς απαντά με ρουκέτες προς στο Τελ Αβίβ. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, αυξάνει τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, προειδοποιώντας για ακόμα ένα εφιαλτικό «χτύπημα».

Νωρίτερα την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου το Ισραήλ διεμήνυσε πως «έχουμε μπει στη δεύτερη φάση του πολέμου» και κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας με επείγουσα ανακοίνωση «να κατευθυνθούν στο νότο, καθώς η περιοχή που βρίσκονται είναι πεδίο μαχών». Στη συνέχεια, έδωσε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου «Αλ Κουντς».

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις έδωσαν και ένα βίντεο στη δημοσιότητα, με Ισραηλινούς στρατιώτες να υψώνουν την ισραηλινή σημαία σε κάποιο κτίριο της Γάζας.



Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών του που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», διευκρίνισε.

Κοντά στο να εμπλακεί στον πόλεμο το Ιράν

Πάντως, οι φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, απότοκο του πολέμου στο Ισραήλ, ολοένα και εντείνονται, με το Ιράν να προειδοποεί για τη συμμετοχή του.

«Το Ισραήλ έχει περάσει τις κόκκινες γραμμές, κάτι που μπορεί να αναγκάσει όλους να αναλάβουν δράση», έγραψε ο Πρόεδρος του Ιράν σε ανάρτησή του στο X την Κυριακή.

«Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζει να παρέχει ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης αλλά έλαβαν σαφή απάντηση στο πεδίο της μάχης», τόνισε.

«Αξονας αντίστασης» είναι, κατά τον ίδιο, ένα δίκτυο δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή, μέρος του οποίου είναι η Χαμάς.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Ιράν να μείνουν έξω από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, καθώς επιθυμούν να σταματήσουν μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, μετά την άνευ προηγουμένου φονική του επίθεση στο ισραηλινό έδαφος. Σε αντίποινα το Ισραήλ βομβαρδίζει έκτοτε αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας και πρόσφατα ενέτεινε τους βομβαρδισμούς.