Ενα βήμα παρακάτω φαίνεται πως θέλει να πάει ο Έλον Μασκ τη δέσμευσή του ότι το Χ (πρώην Twitter) θα γίνει μια πλατφόρμα για όλα. 

Την Πέμπτη, όταν και συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που η πλατφόρμα πέρασε στα χέρια του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αναφέρθηκε σε δυο νέες επιλογές που πρόκειται να προστεθούν στο X μέσα στο 2024.

Τη συγκεκριμένη είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας το businessinsider επικαλούμενο δυο άτομα που πήραν μέρος στο εταιρικό μίτινγκ, αλλά θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Διαβάστε ακόμα: Έλον Μασκ: Ο πρώτος χρόνος που κατέχει το Twitter - Όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει

Το Χ θα είναι μια «πλήρως ανεπτυγμένη» ιστοσελίδα γνωριμιών καθώς και μια ψηφιακή τράπεζα

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, ο Μασκ υποστήριξε ότι το 2024 το Χ θα είναι μια «πλήρως ανεπτυγμένη» ιστοσελίδα γνωριμιών καθώς και μια ψηφιακή τράπεζα. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και άλλες διαρροές για τα θέματα που συζητήθηκαν, οι προθέσεις του Μασκ για αυτές τις δυο προσθήκες βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Ο Μασκ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πως ακριβώς το Χ θα γίνει μια πλατφόρμα γνωριμιών, αν υπάρχει ζήτηση από τους χρήστες για τέτοια χαρακτηριστικά ή ποιες περαιτέρω αλλαγές θα γίνουν στο προϊόν προκειμένου να γίνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να δικαιολογεί την πρόθεση του Μασκ να κάνει συνδρομητικό το X, κάτι που ισχύει σε όλα τα dating Apps.

«Θέλει οι χρήστες να πληρώνουν για τα πάντα»

Το να πείσει ο Μασκ τους χρήστες να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές μέσα στο Χ, συνδέεται με την έντονη επιθυμία του να δημιουργήσει μια «εφαρμογή για τα πάντα» όπως το WeChat δήλωσε μια από τις πηγές του ρεπορτάζ. «Θέλει οι άνθρωποι να πληρώνουν για τα πάντα», πρόσθεσε.

Ο Μασκ δήλωσε ότι αναμένει το Χ να είναι σε θέση να λειτουργεί ως τράπεζα μέχρι το επόμενο έτος, είτε το επιθυμούν οι χρήστες είτε όχι. «Δεν φαίνεται να είναι αυτό που πραγματικά θέλουν οι χρήστες», δήλωσε η πηγή. Ωστόσο ο Μασκ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να γίνει επίμονος.

Θυμίζουμε ότι οι νέοι χρήστες σε Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες υποχρεούνται να πληρώνουν ένα δολάριο ετησίως. Ένα τόσο μικρό ποσό δεν θα έχει καμία σοβαρή επίπτωση στα έσοδα του Χ, αλλά μπορεί να δώσει περισσότερες οικονομικές πληροφορίες για τους χρήστες που αργότερα θα μπορούσαν να συνδεθούν σε λειτουργίες πληρωμών.

Το X βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία απόκτησης των κατάλληλων αδειών σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ για να προσφέρει κάθε είδους τραπεζικές υπηρεσίες, ή υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων. Η πλατφόρμα έχει λάβει μέχρι στιγμής άδειες σε 9 πολιτείες με πιο πρόσφατες την Αϊόβα και το Μισισίπη.

Δεν έχουν πειστεί οι υπάλληλοι

Παρά την έντονη προσπάθεια του Μασκ να δείξει ότι το μέλλον του Χ είναι λαμπρό, οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν φαίνεται να έχουν πειστεί. Αρκετοί εργαζόμενοι υπέβαλαν ερωτήσεις πριν από τη συνάντηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, καθώς οι διαφημιστές και οι χρήστες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα. Ωστόσο καμία από τις ερωτήσεις δεν απαντήθηκε κατά τη διάρκεια της κλήσης.