Από τις λίγες στιγμές στον πόλεμο του Ισράηλ που τα δάκρυα είναι δάκρυα χαράς, ήταν και η στιγμή που η Ισραηλινή δεκανέας βρίσκεται και πάλι με τους δικούς της. Η δεκανέας Ορί Μεγκιντίς διασώθηκε από τον στρατό του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας. Βρίσκεται πίσω στο Ισραήλ με τους δικούς της και τα βίντεο που τη δείχνουν να βρίσκει την οικογένειά της είναι συγκινητικά.

Η δεκανέας είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όταν και έγινε η επίθεση στο Ισραήλ. Βίντεο που κυκλοφορεί σε ΜΜΕ δείχνει την επανένωσή της με τη γιαγιά της, μετά τη διάσωσή της από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι γνωστοί και άγνωστοι ‘’εγκέφαλοι’’ της Χαμάς

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι η διασωθείσα στρατιώτης έδωσε πολλές λεπτομέρειες και ότι «έχει εξαιρετική μνήμη».

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ) ανακοίνωσαν την απελευθέρωση μιας ομήρου στη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, σημείωσαν ότι η δεκανέας του ισραηλινού στρατού Ορί Μεγκιντίς απελευθερώθηκε στη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα.