Συναγερμό σήμαναν στις γαλλικές Αρχές οι κινήσεις μίας γυναίκας στον σταθμό «François Mitterrand» στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία άνοιξε πυρ κατά της γυναίκας, η οποία «εκτόξευε απειλές και υποστήριζε την τρομοκρατία».

Αυτό το σοβαρό και περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 9.30 (10.30 ώρα Ελλάδος) στον σταθμό του RER στο Austerlitz, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η ύποπτη απείλησε τους περαστικούς και έφυγε τρέχοντας.

Δείτε το βίντεο

Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Η γυναίκα εντοπίστηκε στον σταθμό «François Mitterrand Library», κρύβοντας τα χέρια της στη στολή της. Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν επιτόπου και προσπάθησαν να την απομονώσουν, ενώ εκείνη φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» και εξακολουθούσε να αρνείται να δείξει τα χέρια της. Ενώ εκείνη αντιδρούσε στα μέτρα της Αστυνομίας, η Αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα όπλα της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου BFMTV, απειλούσε το πλήθος και υποστήριζε την τρομοκρατία. Οι Αρχές ενημερώθηκαν από αρκετούς επιβάτες του τρένου για την παρουσία μιας γυναίκας με απειλητικές διαθέσεις, όπως πληροφορήθηκε το BFMTV από αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από γαλλικά ΜΜΕ, χτυπήθηκε στο στομάχι και έκτοτε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η ζωή της είναι σε κίνδυνο, αλλά η κατάστασή της είναι σταθερή. Σκύλοι και ομάδες επενέβησαν για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά στον σταθμό. 

Διαβάστε ακόμα: Παρίσι: Ενισχύονται τα μέτρα ασφάλειας σε αεροδρόμια και σιδηρόδρομο