Ευρηματικοί πάντα οι Βρετανοί ακόμη και στον τρόπο που… ληστεύουν. Αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής και όχι μόνο αξίας έκλεψαν από μουσείο της Βρετανίας με έναν… απίστευτο τρόπο. Άνοιξαν τρύπα στο πάτωμα του μουσείου. Οι δράστες έχουν αφήσει άφωνη τη Βρετανία με τον τρόπο που έδρασαν. Η αστυνομικά της Βρετανίας κάνει προσπάθεια να εντοπίσει τους δράστες που άρπαξαν μ’ αυτό τον τρόπο τις αντίκες.

Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Βρετανίας έδειξαν πώς οι κλέφτες κατάφεραν να αποσπάσουν αντικείμενα από το Μουσείο Royal Lancers & Nottinghamshire Yeomanry στο Thoresby Park, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 29 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους θησαυρούς που εκλάπησαν ήταν ένα χαρακτηριστικό πιάτο, που λέγεται ότι είναι «αδελφό» κομμάτι του διάσημου τροπαίου του Γουίμπλεντον για το γυναικείο μονό.

Για «αηδιαστική κλοπή» έκανε λόγο ο επιμελητής του μουσείου Στιβ Κοξ, λέγοντας: «Τα αντικείμενα που πήραν είναι ανεκτίμητης αξίας για το μουσείο. Πώς μπορείς να βάλεις μια αξία στην ιστορία;».

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης η φωτογραφία μέλους της Χαμάς να γιορτάζει το... Χάλογουιν

Το συγκεκριμένο μουσείο παρακολουθεί την ιστορία τριών παλιών και διάσημων βρετανικών συνταγμάτων του ιππικού, των Royal Lancers, των Sherwood Rangers Yeomanry και των South Nottinghamshire Hussars.

Τι πιστεύουν οι αστυνομικοί για την κλοπή του μουσείου στη Βρετανία

Οι ντετέκτιβ της αστυνομίας πιστεύουν ότι η κλοπή έγινε μεταξύ 2:30 π.μ. -3:30 π.μ.και έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν πώς η συμμορία ανοίγοντας μια τρύπα στο πάτωμα κατάφερε να μπει στο μουσείο. Αφού μετακίνησαν το ντουλάπι, οι κλέφτες τρύπησαν το ταβάνι και τρύπησαν πολλές στρώσεις ξύλου για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ασημένιο ντουλάπι.

Επίσης, άλλα αντικείμενα που εκλάπησαν είναι το μεγάλο στρατιωτικό τρόπαιο Hurlingham Grand Military Polo, αγαλματίδια έφιππων στρατιωτών και μια σάλπιγγα ιππικού.

Ζητούν την επιστροφή των αντικειμένων

Ο επιθεωρητής Λουκ Τοντ, της αστυνομίας του Nottinghamshire, δήλωσε ότι τα αντικείμενα που εκλάπησαν είναι πολύ ξεχωριστά και θα είναι πολύ δύσκολο να πωληθούν.

 «Πρόκειται για μία θρασύτατη, σχεδιασμένη και στοχευμένη επίθεση σε ένα υπέροχο ιστορικό κτήριο, η οποία ήταν σαφώς καλά οργανωμένη. Τα κλεμμένα δεν έχουν μόνο μεγάλη χρηματική αξία, αλλά και μεγάλη συναισθηματική αξία όχι μόνον για τον στρατό, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα της περιοχής», είπε.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, τα κλεμμένα αντικείμενα είναι ξεχωριστά και θα είναι πολύ δύσκολο να πωληθούν. «Τα αντικείμενα αυτά αξίζουν πολύ περισσότερα για το μουσείο απ’ ότι αν λιώσουν και γίνουν ασήμι», πρόσθεσε, καλώντας όποιον έχει πληροφορίες, ενδεχομένως έχει δει κάτι ύποπτο ή ακούσει για προσπάθεια πώλησης αντικειμένων, να επικοινωνήσει με τις αρχές.

 «Αυτοί οι εγκληματίες μπορεί να νομίζουν ότι έχουν ξεφύγει με πολλά ασημικά αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα δεν έχουν ξεφύγει από το έγκλημα», ανέφερε.

Το μουσείο περιέχει επίσης και μια σειρά από όπλα, τα οποία έχουν καταγραφεί.