Εκατέρωθεν βομβαρδισμοί καθημερινά στον πόλεμο στο Ισραήλ, με τους IDF να προσπαθούν να εξαρθρώσουν τη Χαμάς και σε αυτήν την απόπειρα να αθροίζουν το βομβαρδισμό σε φάλαγγα ασθενοφόρών έξω από το νοσοκομείο «Αλ Σίφα», που βρίσκεται στη Γάζα. 

Οι IDF τονίζουν σε ανάρτηση ότι το ασθενοφόρο που χτύπησε ένα από τα αεροσκάφη τους δεν είναι τυχαίο, αλλά χρησιμοποιείται από «τρομοκρατικό πυρήνα» της Χαμάς.Αυτό δήλωσαν, την ίδια στιγμή  που το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα υποστήριξε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό. Κατηγορεί το Ισραήλ, που ούτως ή άλλως παραδέχεται την επίθεση, γι' αυτό.

.

Από τη μεριά τους, οι IDF τόνισαν ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν ένοπλοι της Χαμάς και πως υπάρχουν «πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι να μεταφέρει πράκτορες και όπλα σε ασθενοφόρα».

Παρ' όλα αυτά, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υπονόησε ότι αν σκοτώθηκαν άμαχοι, δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί, αφού έχουν κληθεί να απομακρυνθούν της περιοχής, η οποία είναι ζώνη μάχης. Συγκεκριμένα είπε: «Η περιοχή αυτή είναι ζώνη μάχης. Οι άμαχοι στην περιοχή καλούνται επανειλημμένα να απομακρυνθούν προς τα νότια για την ασφάλειά τους».



Βομβαρδισμός σε ασθενοφόρα: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 26 τραυματίες

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, όταν το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο μια πομπή ασθενοφόρων που αναχωρούσαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας, μετέδωσε το κανάλι Al-Aqsa TV, που πρόσκειται στη Χαμάς, επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Προσοχή! Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει πολύ σκληρές εικόνες!



Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι εξετάζει τις αναφορές. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 26. Φαίνεται ότι το Ισραήλ δεν σκότωσε μόνο ενόπλους της Χαμάς, τουλάχιστον κατά ανταποκριτή του Sky News, που ανέφερε πως είδε τραυματίες και νεκρούς έξω από το Αλ Σίφα μετά το χτύπημα, ενω γιατρός τόνισε πως «ως και 50 θύματα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο».



«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ Αλ Κούντρα. «Στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός (στρατός) έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου Αλ Σίφα», προσέθεσε.



Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Αλ Κούντρα είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς το νότο.