Η τραγωδία του πολέμου είναι ότι πατεράδες και μανάδες δεν επιτρέπεται να δουν τα πεθαμένα παιδιά τους και αυτό έγινε στην περίπτωση του Αϊντάν Μπαχάτ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου, στο φεστιβάλ Νόβα, από την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς και οδήγησε στον πόλεμο στο Ισραήλ. Ο Αϊντάν είπε στον ΑΝΤ1 πως τον αναγνώρισε από το τατουάζ που είχε στο πόδι του. 

Μάλιστα, η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Ντρορ δεν βρέθηκε στο φεστιβάλ ως επισκέπτης, αλλά ως διακοσμητής, καθώς επέστρεψε στο χώρο που εργαζόταν όλες τις προηγούμενες μέρες για να ελέγξει μια βλάβη. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: Ο Άϊντάν Μπαχάτ θρηνεί σιωπηλά. Άνδρες της Χαμάς σκότωσαν τον 30χρονο γιο του Ντρόρ στον χώρο του φεστιβάλ Νόβα στις 7 Οκτωβρίου και όπως λέει στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στο Ισραήλ, προσπαθεί πλέον «να προσαρμοστώ στη ζωή χωρίς τον Ντρορ».

Ο Ντρορ ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύασε τις διακοσμήσεις του μουσικού φεστιβάλ που κατέληξε σε λουτρό αίματος.

Στάθηκε άτυχος, αφού εκείνη την ημέρα είχε τελειώσει τη δουλειά του και είχε πάει για να ξεκουραστεί, στη γειτονική πόλη Ασκελόν. Όμως κάποια βλάβη στη διακόσμηση που είχε κατασκευάσει, ανάγκασε τους διοργανωτές να τον καλέσουν πίσω. Πήγε και βρέθηκε στο «Μαύρο Σάββατο» της 7ης Οκτωβρίου.



Ο πατέρας του τον αναγνώρισε από το τατουάζ στο πόδι του, αφού οι Αρχές δεν του επέτρεψαν να τον δει ολόκληρο.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ντρορ σημαίνει σπουργίτι και ελευθερία


Ο Άινταν Μπαχάτ, κάτοικος του Κιμπούτς Μπέιτ Άλφα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, πηγαίνει για ώρες καθημερινά στο μνήμα του Ντρορ, μαζί με τον σκύλο που είχε υιοθετήσει ο 30χρονος, τον Ρέιντερ. Και κρατάει ως θησαυρό την τελευταία ανάμνηση από τον γιο του, ένα ταξίδι στα Ιμαλάια.

«Ντρορ» στα εβραϊκά σημαίνει σπουργίτι και ταυτόχρονα ελευθερία. Ο πατέρας του Ντρορ ξέρει ότι ο γιος του είναι θαμμένος εκεί, έχει ωστόσο την αίσθηση ότι, πλανάται όπως τα σπουργίτια και η ελευθερία στον «αέρα».