Η Δύση ωθεί την περιοχή της Μέσης Ανατολής στα πρόθυρα ενός «μεγάλου πολέμου», που οδηγεί σε έξαρση της τρομοκρατίας και των προσφυγικών ροών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Τώρα βλέπουμε πώς οι Αγγλοσάξονες κυριολεκτικά σπρώχνουν τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια συζήτηση κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης και Φόρουμ Ρωσίας στη Μόσχα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ακόμη ότι αυτή η προσέγγιση που χρησιμοποιείται από τη Δύση «εκδηλώνεται πλήρως» στην Ουκρανία, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία.

*Διαβάστε εδώ: "Καμπανάκι" για την οικονομία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση


Σεργκέι Λαβρόφ: Το ΝΑΤΟ είναι ένα λείψανο του παρελθόντος

«Άλλα αποτελέσματα μιας τέτοιας πολιτικής είναι η έξαρση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, οι διαλυμένες ανθρώπινες μοίρες, οι κατεστραμμένες οικογένειες, οι ροές εκατομμυρίων προσφύγων», επισήμανε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το TASS.

Ο Λαβρόφ είπε ότι η Δύση έχει συνηθίσει να «λύνει τα δικά της προβλήματα σε βάρος των άλλων, να εκμεταλλεύεται τους πόρους των άλλων».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ είναι ένα «λείψανο του παρελθόντος», προσθέτοντας ότι η συμμαχία «απλώνει τα πλοκάμια της» σε όλο τον κόσμο, γεγονός που μπορεί να την οδηγήσει σε «υπερέκθεση».

«Δεν μπορείς τόσο αλαζονικά και επίμονα να επιβάλεις την ηγεμονία σου σε όλους, οι καιροί δεν είναι οι ίδιοι», υποστήριξε.