Ένας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη μέρα τον εσωτερικό κομματικό εχθρό τον κάνει πέρα, θα μπορούσαν να λένε στο Ισραήλ, αφού μετά τις νέες κατηγορίες του Προέδρου της Τουρκίας προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκείνος που απάντησε στον Ερντογάν ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ.

Ο Ερντογάν κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου -τον οποίο ο ίδιος έχει ξεγράψει ως συνομιλητή- να ανακοινώσει αν η χώρα του διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και προσέθεσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος»

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την άποψή του ότι η παλαιστινιακή εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους. Και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα εργαστεί στη διεθνή σκηνή για να διασφαλίσει ότι θα αναγνωριστούν ως «τρομοκράτες» οι παράνομοι ισραηλινοί έποικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ανάλογα σχόλια έχει κάνει ο Ερντογάν από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς αποκαλώντας επανειλημμένα «κατοχική δύναμη» το Ισραήλ κι επιμένοντας ότι το εβραϊκό κράτος δέχθηκε επιθέσεις από Παλαιστίνιους «μαχητές της ελευθερίας». Στις αρχές Νοεμβρίου ο Ερντογάν ανακάλεσε για «διαβουλεύσεις» τον πρέσβη της Τουρκίας στο Ισραήλ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, λόγω των επιχειρήσεων των IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

Γιαΐρ Λαπίντ: Η Χαμάς ενεργεί κάτω από τη στέγη του Ερντογάν, ενός ανθρώπου με απεχθές ιστορικό ανθρώπινων δικαιωμάτων


Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς του Ερντογάν εις βάρος του Ισραήλ ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, πέρασε στην αντεπίθεση.

«Δεν θα πάρουμε μαθήματα ηθικής από τον πρόεδρο Ερντογάν, έναν άνθρωπο με απεχθές ιστορικό ανθρώπινων δικαιωμάτων», έγραψε ο Γιαΐρ Λαπίντ στην πλατφόρμα X. Και συμπλήρωσε: «Το Ισραήλ αμύνεται ενάντια στους βάναυσους τρομοκράτες της Χαμάς-ISIS, σε ορισμένους εκ των οποίων έχει επιτραπεί να επιχειρούν κάτω από τη στέγη του Ερντογάν».