O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, στο Σαν Φρανσίσκο, με τους δύο ηγέτες, να βλέπουν τη συνάντηση αυτή, σαν μια ευκαιρία να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών. 

ΗΠΑ: Ο θερμός χαιρετισμός Μπάιντεν - Σι Τζινπίνγκ και η πλούσια ατζέντα


Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με το CNN, είχαν θερμό χαιρετισμό έξω από το αρχοντικό στα νότια του Σαν Φρανσίσκο όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες. Ο Κινέζος ηγέτης βγήκε από τη λιμουζίνα χαμογελαστός και οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια, πιάνοντας ο ένας τους καρπούς του άλλου.

Τα πάντα ήταν προσεκτικά «χορογραφημένα», με τις δύο πλευρές να έχουν μήνες συνομιλιών για να φτάσουν στη σημερινή συνάντηση.

Οι ηγέτες μπήκαν μέσα και δεν απάντησαν σε καμία ερώτηση.

Στη συνέχεια τους είδαμε με τις αντιπροσωπείες τους, έτοιμους για διάλογο. Υπολογίζεται ότι η συνάντηση των ηγετών θα διαρκέσει τέσσερις ώρες.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που χρειάζεται να μπουν σε καλύτερο δρόμο, όπως τα αντιλαμβάνονται οι δύο χώρες: από τα εμπορικά ζητήματα ως την αμοιβαία καχυποψία και το περιστατικό του κατασκοπευτικού μπαλονιού,  ενώ στο τραπέζι θα μπει και η ένταση σχετικά με την Ταϊβάν, αλλά και τα μείζονα διεθνή ζητήματα, όπως η Ουκρανία.

Βίντεο από τη συνάντηση των δύο ηγετών: