Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν την κατοικία του ανώτατου ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κατά τη διάρκεια επιδρομής αεροπορικών μαχητικών κατά τη νύχτα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ισραηλινών, η κατοικία χρησιμοποιούνταν ως τρομοκρατική υποδομή και επλήγη καθώς οι δυνάμεις των IDF συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν την κατοικία του Χανίγια, του αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, η οποία χρησιμοποιούνταν ως τρομοκρατική υποδομή και συχνά χρησίμευε ως σημείο συνάντησης για τους ανώτερους ηγέτες της Χαμάς για να κατευθύνουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών του IDF», τονίζεται.

hamas-guns-02-20231116
hamas-guns-03-20231116
hamas-guns-04-20231116
hamas-guns-05-20231116

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της κατάληψης του στρατοπέδου Σατί ανακοινώθηκε ότι τα στρατεύματα των IDF εντόπισαν και κατέστρεψαν μια κρύπτη με όπλα των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς, που περιείχε καταδυτικό εξοπλισμό, εκρηκτικά μηχανήματα και όπλα.

Τα στρατεύματα των IDF χτύπησαν επίσης τρομοκράτες και εντόπισαν όπλα, όπως ζώνες εκρηκτικών, εκρηκτικά βαρέλια, αντιαρματικά ρουκετοβόλα, αντιαρματικούς πυραύλους, εξοπλισμό επικοινωνίας και έγγραφα των υπηρεσιών πληροφοριών της Χαμάς.