Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έφεραν στη δημοσιότητα στοιχεία με βάση τα οποία δικαιώνονται για τους ισχυρισμούς τους ότι τα μέλη της Χαμάς έχουν καταστήσει νοσοκομεία στη Γάζα οπλοστάσια και τώρα, σε ένα νέο βίντεο, που τράβηξαν ύστερα από έφοδο σε σπίτι που φέρεται να ανήκει σε μέλος του πυρήνα της Χαμάς, ενώ ο πόλεμος στο Ισραήλ βρίσκεται στην 40ή μέρα του, έδειξαν ρουκέτες κρυμμένες σε κρεβάτι μέσα σε παιδικό δωμάτιο. 

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, τόνισε ότι τα μέλη της Χαμάς χρησιμοποιούν βρεφικά καρότσια προκειμένου να μεταφέρουν ρουκέτες. 



Πόλεμος στο Ισραήλ: Βρήκαν δεκάδες κιλά εκρηκτικά 

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, που κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ισραήλ κάνει συνεχώς ενημερώσεις, οι ρουκέτες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρησιακής δραστηριότητας που πραγματοποίησαν τα στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας, στο σπίτι που ανήκε σε μέλος του πυρήνα της Χαμάς στην Μπέιτ Χανούν.



Κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής δραστηριότητας, τα στρατεύματα ανακάλυψαν σημαντικό αριθμό όπλων, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών, εκρηκτικών μηχανισμών και δεκάδων κιλών εκρηκτικών. Τα όπλα καταστράφηκαν από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Επιπλέον, οι IDF αποκάλυψαν μια ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ δύο μελών της ισλαμικής Τζιχάντ, στην οποία αναφέρουν πως «χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν καροτσάκι μωρού για να μεταφέρουν αντιαρματικές ρουκέτες».