Την αντίδραση της Χαμάς προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που δημοσίευσαν οι IDF και όπως ισχυρίστηκαν δείχνει δύο ομήρους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκρωβρίου.

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα, το οποίο όπως υποστηρίζουν προέρχεται από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τα οποία όπως ισχυρίζονται αποτελούν «αποδείξεις» ότι η παλαιστινιακή οργάνωση χρησιμοποίησε την ιατρική εγκατάσταση για «τρομοκρατικές ενέργειες» έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF).

Στα βίντεο όπως υποστηρίζουν οι IDF και η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, διακρίνονται όμηροι να μεταφέρονται στο εσωτερικό του νοσοκομείου την 7η Οκτωβρίου και μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι τραυματίας.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα κλιπ από μία κάμερα ασφαλείας να δείχνει ένα άτομο να μεταφέρεται με φορείο περικυκλωμένος από πολλούς άνδρες, τουλάχιστον τέσσερις εκ των οποίων οπλοφορούν. Σε άλλο κλιπ από άλλη κάμερα ασφαλείας φαίνεται ένας άνθρωπος αντιστέκεται καθώς σπρώχνεται σε έναν διάδρομο.


Χαμάς: Τα βίντεο είναι ψευδή και παραπλανητικά

Ψευδή και παραπλανητικά χαρακτηρίζει η Χαμάς τα βίντεο που δημοσίευσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) από το Αλ Σίφα και στα οποία υποστηρίζουν ότι η παλαιστινιακή οργάνωση μετέφερε ομήρους μετά την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς αντέδρασε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που όπως ισχυρίστηκαν οι IDF, δείχνει δύο ομήρους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι δηλώσεις του στρατού κατοχής σχετικά με τη χρήση του νοσοκομείου Αλ Σίφα για την κράτηση σιωνιστών αιχμαλώτων είναι παραπλανητικές και ψευδείς. Οι δηλώσεις της κατοχής έχουν στόχο να καλύψουν τις αποτυχίες της τόσο στην ασφάλεια όσο και στρατιωτικά», ανέφερε η τρομοκρατική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.